DomovNoviceV maju pričakujemo deset prihodov potniških ladij

V maju pričakujemo deset prihodov potniških ladij

Naši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprskem potniškem terminalu je za maj napovedanih deset prihodov potniških ladij, ki napovedujejo zelo uspešno sezono. Ta se je sicer začela aprila. V maju bosta v Koper prvič pripluli potniški ladji Explorer of the seas in Enchantment of the seas.

V soboto, 6. maja, bo kot prva v mesecu k nam iz Zadra priplula potniška ladja Viking Sea, ladjarja Viking Cruises, ki bo na krovu prevažala 900 potnikov in 700 članov posadke. Svojo pot bo nadaljevala proti Benetkam.

V nedeljo, 7. maja, se bo na potniškem terminalu privezala potniška ladja Marella Explorer, ladjarja Marella Cruises, ki bo v osrčje našega mesta priplula tudi v sredo, 24. maja.

V torek, 9. maja, na potniškem terminalu pričakujemo potniško ladjo Marella Explorer 2.

V četrtek, 11. maja, bo v Koper priplula potniška ladja Norwegian Gem, ladjarja Norwegian cruise line.

V soboto, 13. maja,  bo v naše pristanišče prvič priplula potniška ladja Explorer of the seas, ladjarja Royal Caribbean international. Gre za kar 311 metrov dolgo ladjo, ki na svojem krovu prevaža več kot 4.200 potnikov in članov posadke. Le dan kasneje, v nedeljo, 14. maja, pa jo bo na koprskem privezu zamenjala Celebrity Constellation, ladjarja Celebrity Cruises.

V torek, 16. maja, je na potniškem terminalu napovedan prihod potniške ladje Azamara Journey, ladjarja Azamara Club Cruises.

V nedeljo, 21. maja, k nam prihaja manjša luksuzna potniška ladja Monet, ladjarja Atlantagent.

Mesec maj bo na potniškem terminalu v torek, 30. maja, zaključil prihod potniške ladje Enchantment of the seas, ladjarja Royal Caribbean international. Tudi ta bo v Koper priplula prvič.

Številni potniki so tudi letos že ob samem začetku sezone potniških ladij navdušeni nad znamenitostmi našega mesta in krajev, ki jih obiščejo v času postanka med plovbo.

Največji obisk potniških ladij bomo letos zabeležili še v juniju, juliju, avgustu in oktobru, ko se bo ob potniški terminal privezalo tudi več kot deset ladij v enem mesecu.

Foto: MOK, Norwegian Gem, Explorer of the seas, Enchantment of the seas