DomovNoviceManj kot mesec dni do teniškega spektakla v Kopru

Manj kot mesec dni do teniškega spektakla v Kopru

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovensko žensko reprezentanco v tenisu 14. in 15. aprila v Kopru čaka finale kvalifikacij za zaključni turnir svetovne skupine pokala Billie Jean King (BJK). Zadnja ovira bodo Romunke.

Slovenija je lani novembra v Velenju premagala Kitajsko, Romunija pa je bila boljša od Madžarske. Zmagovalka dvoboja se bo uvrstila na novembrski zaključni turnir najboljših dvanajstih reprezentanc na svetu, tako da lahko tekmovanju rečemo tudi svetovno ekipno prvenstvo v tenisu.

Selektor Andrej Kraševec je v ekipo postavil Tamaro Zidanšek, ki je trenutno na 112. mestu lestvice WTA, Kaja Juvan je 143., Nina Potočnik je 265., Pia Lovrič 589., 17-letna Ela Nala Milić pa je 43. mladinka na svetu. V ekipi bo še Živa Falkner, ki je bila lani del ekipe tako v Turčiji kot tudi v Velenju. Kot je dejal Kraševec, je velika prednost domače okolje v Kopru in verjame v uspeh ekipe.

Za Romunijo bodo v Kopru igrale Ana Bogdan (60. WTA), Irina Maria Bara (197. WTA), Jaqueline Adina Cristian (204. WTA), Anca Alexia Todoni (735. WTA) in izkušena igralka v igri dvojic Monica Niculescu (43. WTA, dvojice).

Na dogodku bo prisoten tudi predsednik Mednarodne teniške zveze David Haggerty. Haggerty bo prvi dan tekmovanja gostoval tudi na konferenci o enakopravnosti spolov. Na konferenci bo Tenis Slovenija predstavila enakopravnost spolov na področju športa, politike in gospodarstva. Elitni športni dogodek in konferenca lahko pripomoreta k večjemu prizadevanju enakopravnosti spolov in popularizaciji teniškega spektakla, saj bo dogodek močno podprt s strani domačih in tujih medijev. Prireditev bo potekala v petek, 14. aprila, v Pretorski palači v Kopru.

Prvi dan tekmovanja v športnem parku Bonifika se bo prvi dvoboj začel ob 13. uri, drugi dan pa ob 11. uri. Vstop bo prost.

Foto: Vid Ponikvar – Sportida, Tenis Slovenija, MOK