DomovNoviceMasterChef Jaka Mankoč želi svojo prvo restavracijo odpreti prav v domačem Kopru

MasterChef Jaka Mankoč želi svojo prvo restavracijo odpreti prav v domačem Kopru

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Mlad Koprčan Jaka Mankoč je minuli četrtek osvojil laskavi naziv MasterChef Slovenije 2018. Zgovornega Jako, ki se s kuhalnico spogleduje že od malih nog, smo ujeli na koprskih ulicah. Zaupal nam je, da si v bližnji prihodnosti želi odpreti svojo restavracijo prav v Kopru.

Že kar tretji MasterChef pokal je šel na Primorsko, od tega kar dva v Koper. Zakaj misliš, da je temu tako? Gre za golo naključje ali…?

Primorci imamo prirojeno strast do morja, ki pa se nato po mojem mnenju lahko preoblikuje v strast do kuhanja. Prav zaradi te strasti smo na različnih področjih tudi veliko bolj uspešni od ostalih Slovencev.

Kaj pa meniš o kulinarični razvitosti Primorske? 

V tem trenutku Ljubljana in Maribor zagotovo paradirata kulinarični razvitosti Slovenije, prepričan pa sem, da ima prav Primorska zaradi turizma in naravnih danosti kot je morje, dosti več manevrskega prostora in s tem tudi veliko potenciala, da postane prepoznavna kulinarična destinacija.

Foto: Facebook

Kakšni so tvoji načrti za naprej. Verjetno si se prvo malo odpočil od napornega tekmovanja…

Počitka praktično ni. Ravno v teh dneh se lotevam pisanja kuharske knjige z recepti moje mame, v planu so tudi nekateri televizijski projekti. Moja največja želja pa je, da odprem restavracijo v svojem rodnem Kopru, ki gostom ne bi nudila klasične gostinske ponudbe, ampak pravo kulinarično izkušnjo, tako za brbončice, kot tudi za oči.