DomovNoviceMaxi jadrnice bodo povezale Koper in Benetke

Maxi jadrnice bodo povezale Koper in Benetke

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Ta konec tedna bo tudi v znamenju Capovision Cup 2017, mednarodne regate maxi jadrnic, katere želja je povezati mesta severnega Jadrana, predvsem pa Koper – Benetke.

Letošnja premierna regata se bo začela že danes z mini regato, na kateri bo nastopilo 10 najboljših jadralcev razreda Optimist v Sloveniji. Štart regate bo ob 17. uri v Koprskem zalivu pred Ukmarjevim trgom. Ob 18. uri se bodo na morju pomerili tudi velikani slovenskega jadranja, med njimi Vasilij Žbogar, Mitja Kosmina in Dušan Puh ter nekatera druga zveneča imena, ki bodo dala dvodnevnemu dogajanju še nekoliko večjo težo.

Velika regata maxi jadrnic bo na sporedu jutri ob 9.30, ko bodo po začetnem krogu v Koprskem zalivu jadrnice svojo pot nadaljevale proti Benetkam. Predviden prihod v Benetke je ob 17. uri, ob 18. uri sledi podelitev prehodnega pokala v neposredni bližini trga sv. Marka.

Kot je zapisal organizator Jadralni klub Capovision Sailing Academy, je ta dogodek odlična priložnost za obnovo vezi med mesti, ki ju združuje skupna zgodovina in kulturna dediščina, kot tudi priložnost za povečanje prepoznavnosti Kopra in Slovenije kot pomorske države. Hkrati verjame, da lahko to sodelovanje preraste v skupno poslovno turistično zgodbo, ki bo imela pozitivne učinke v širšem prostoru.