DomovNoviceMed mentorji leta trije sodelavci ZRS Koper

Med mentorji leta trije sodelavci ZRS Koper

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Kar trije sodelavci Znanstveno-raziskovalnega središča Koper so se uvrstili med nominirance za nagrado Mentor leta 2017, ki je namenjena najboljšim mentorjem doktorskih študentov.

V društvu Mlada akademija so letos že 9. leto zapored organizirali podelitev nagrade Mentor leta, je namenjena najboljšim mentorjem doktorskih študentov. Soorganizator in pokrovitelj dogodka je Javna agencija za raziskovalno dejavnosti (ARRS). Sedanji in nekdanji doktorski študentje so letos podali kar 124 nominacij za 94 mentorjev.

Foto: ZRS Koper

Med letošnje nominirance so se uvrstili tudi trije sodelavci Znanstveno-raziskovalnega središča Koper, in sicer dr. Borut Klabjan,  dr. Rado Pišot in dr. Mateja Sedmak, ki se je uvrstila tudi med 5 finalistov omenjenega izbora. Nagrado mentor leta so sicer podelili Primožu Ziherlu z ljubljanske fakultete za matematiko in fiziko.

“Priznanje mentor leta je namenjeno promociji dobrega mentorstva in dobrih mentorskih praks, pa tudi osebnemu priznanju posameznih dobrih mentorjev,” so za STA dodali v društvu.

V četrtek, 15. marca 2018, je bila na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani slavnostna podelitev nagrad, na kateri je direktor ARRS Jozsef Györkös poudaril skupno krepitev priznanja dobrim mentorskim praksam.

Društvo Mlada akademija je sicer nadaljevanje Društva mladih raziskovalcev Slovenije, ki je bilo ustanovljeno leta 1995. Po dvajsetih letih delovanja so se leta 2016 odločili, da poleg doktorskih študentov naslovijo in v svoje delovanje vključijo tudi raziskovalce na začetku kariere. Glavni namen društva je združevanje mladih delujočih v raziskovalni in visokošolski dejavnosti.