DomovNoviceMed nagrajenci Turistične zveze Slovenije tudi Koper in Vinski raj iz Marezig

Med nagrajenci Turistične zveze Slovenije tudi Koper in Vinski raj iz Marezig

Naši krajiNoviceProsti časSlovenijaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Turistična zveza Slovenije je tudi letos podelila nagrade v okviru akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna in destinacija Koper si je prislužila kar dve.

Moja dežela – lepa in gostoljubna je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije. Vseslovensko tekmovanje v urejenosti in gostoljubnosti je letos potekalo pod sloganom Na izlet s Turistično zvezo Slovenije, s čimer so promovirali novo brezplačno digitalno aplikacijo Moj izlet.

Ob Dnevih slovenskega turizma je tako včeraj Turistična zveza Slovenije v Novi Gorici slavnostno razglasila prejemnike letošnjih priznanj.  Koper je v kategoriji večjih mest osvojil odlično 2. mesto, prav tako 2. mesto je v kategoriji glampingov osvojil tudi Glamping Vinski raj Marezige. Priznanje za Koper je v imenu Mestne občine Koper prevzela podžupanja Mateja Hrvatin Kozlovič.

Skupno so letos razglasili zmagovalce v kar 15 kategorijah. Natečaj Moja dežela – lepa in gostoljubna sicer posebno pozornost posveča zelenemu turizmu in trajnostnemu razvoju.

Več informacij o nagrajencih na povezavi.

Foto: ZMKT, Andrej Pongrac, Jaka Ivančič, Vinski raj Marezige