DomovNoviceMednarodna regata Capris združila številne kajakaške klube

Mednarodna regata Capris združila številne kajakaške klube

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob svoji 40. obletnici delovanja je Kajak kanu klub Žusterna včeraj odlično izpeljal tradicionalno mednarodno regato Capris. Na 33. mednarodni regati se je pred Centrom vodnih športov v Žusterni pomerilo 195 tekmovalcev in tekmovalk iz 14 klubov iz Slovenije, Slovaške, Češke in Italije. Zlati pokal so na Slovaško odnesli člani kluba Šturovo.

Organizatorji regate so brez napak izpeljali vse tekme med Žusterno in Moletom na 500-metrski razdalji ter štiri tekme na 200-metrski od rtiča pri otočku do Centra vodnih športov, skupno kar 32 tekem.

Na tekmo se je prijavilo 195 tekmovalcev in tekmovalk iz 14 klubov. Iz Slovenije so poleg domačega KKK Žusterna prišli še KKK Ankaran, KKK Adria Ankaran, KKK Orka, KKK Krško, KKK Soške elektrarne, KKK Ljubljana, KKK Tacen, KKK Bohinj in novo ustanovljeni KKK Zlatorog iz Tolmina. Iz Italije so tekmovali člani kluba Timavo, Slovaško sta zastopala kluba Šturovo in Vinohrady, Češko pa GA&PA.

Zlati pokal za najvišje skupno število točk 154 so na Slovaško odnesli člani kluba Šturovo. Na drugo mesto se je uvrstil domači KKK Žusterna s 146 točkami, tretji pa so bili KKK Orka, ki so zbrali 135 točk.

Več informacij in rezultati v posameznih tekmah mednarodne regate na povezavi.

Foto: Uroš Kekuš Kleva, Patricija Bratuša, KKK Žusterna