DomovNaši krajiPrepustite se nežnim zvokom flavte mladih flavtistk

Prepustite se nežnim zvokom flavte mladih flavtistk

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Glasbeni šoli Koper bo od petka, 19. avgusta, pa vse do torka, 23. avgusta, v organizaciji Glasbene šole Koper in ModriArt potekal program umetnosti igranja flavte – FlavtArt 2022. Mlade flavtistke se bodo s svojim znanjem predstavile občinstvu na predstavitvenih koncertih po našem mestu.

Delavnice organizira in vodim mag. Alenka Zupan, profesorica flavte, akademska specialistka – flavtistka, ki poučuje na Glasbeni šoli Koper in Umetniški gimnaziji Koper skupaj z asistentko, študentko flavte na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter nekdanjo dijakinjo Umetniške gimnazije Koper Aljo Boštjančič iz Ilirske Bistrice.

Program umetnosti igranja flavte FlavtArt je namenjen učenkam Glasbenih šol Slovenije in dijakinjam srednjih glasbenih šol, ki si želijo dopolniti svoje znanje, odkrivati in poglobiti razsežnosti glasbe in s svojo interpretacijo svobodno izraziti svoja občutja na treh koncertih. Letos se je na program prijavilo 8 mladih flavtistk iz cele Slovenije (Duplje, Logatec, Šmarje pri Kopru, Pobegi, Koper), starih od osem do 16 let.

Udeleženke programa se bodo širšemu občinstvu predstavile tudi na treh predstavitvenih koncertih. Prvi bo v nedeljo, 21. avgusta, ob 18. uri na Prešernovem trgu. Le dan kasneje v ponedeljek, 22. avgusta, se bodo flavtistke ob 18. uri predstavile na Promenadi v Kopru, dan kasneje pa program zaključile ob 18. uri v koncertni dvorani Glasbene šole Koper z zaključnim koncertom ob klavirski spremljavi pianistke Neve Klanjšček.

Foto: Glasbena šola Koper, osebni arhiv Alenke Zupan