DomovNoviceOživela ulica bo letos oživila številne mestne trge in ulice

Oživela ulica bo letos oživila številne mestne trge in ulice

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V sredo, 31. avgusta, le dan pred začetkom novega šolskega leta, se po dveh letih zatišja zaradi epidemije Covida-19 vrača priljubljena poletna prireditev Oživela ulica. Kidričevo ulico bodo med 19. uro in polnočjo ponovno napolnile stojnice, na katerih se bodo predstavili posamezniki in društva. Klub študentov občine Koper (KŠOK) v sklopu prireditve ob letošnji izvedbi napoveduje številne spremljajoče dogodke na različnih prizoriščih starega mestnega jedra.

Klub študentov občine Koper (KŠOK) tradicionalno organizira prireditev Oživela ulica. Namen prireditve je oživeti eno nekdaj najbolj živahnih ulic koprskega mestnega jedra, Kidričevo ulico. Oživela Kidričeva ulica bo letos s pestrim programom za vse okuse in generacije povezala dogajanje na Titovem, Muzejskem, Vergerijevem in Carpacciovem trgu, v Taverni, Verdijevi ulici in atriju Pretorske palače.

Na Titovem trgu bodo nastopili udeleženec šova Slovenija ima talent Jakob Bergant, Anja Herc, kolektiv Kreaktiv, Magic Aleksander in igralec Boris Kobal. Program bo povezoval Tomaž Klepač.

V atriju Pretorske palače bodo nastopili Silentparty, Matzole (Drum and bass, Neuro Dnb), Whynell (Hip-Hop, Beats, Electronic, Downtemp, DJ Wavy (Tech House).

V Kantini bodo za vse obiskovalce prireditve na voljo družabne igre in ogled risank z Društvom Animov.

Na Verdijevi ulici se bodo lahko obiskovalci pod okriljem ŠD Obala Riders lahko preizkusili v skejtanju in vožnji s kolesom BMX. Za glasbene note bo poskrbel kolektiv Jamcoast Sound System.

Vergerijev trg bo ob pogledu na morje neskončnosti in lepote našega pristanišča gostil Karaoke na prostem.

Na Muzejskem trgu bosta v sklopu JEFF on the Street – nastopila glasbena kolektiva JazzObala in Gugutke. Prvi med ljudi širijo svojo ljubezen do jazza, drugi pa se posvečajo ljudski glasbi.

Carpacciev trg bo ponudil bogat sejem stripov, gramofonskih plošč in kaset. Taverna pa bo gostila prireditev Mesto pleše in predstavitev plesnih društev in glasbena nastopa skupin NoAir in Beatles Legendado.

Dostop do mesta po Kidričeva ulici za vozila onemogočen

V času prireditve bo dostop do mestnega jedra po Kidričevi ulici onemogočen, zato organizatorji občanke in občane prosijo za strpnost in razumevanje. Svoja vozila lahko imetniki dovolilnic za parkiranje v mestnem jedru parkirajo na parkirišču na severni obvoznici oziroma na Ukmarjevem trgu. Intervencijska pot bo urejena po Verdijevi ulici, mimo lekarne in po Garibaldijevi ulici, v nujnih primerih pa tudi po Kidričevi ulici.

Več informacij o sami prireditvi na povezavi.

Foto: MOK