DomovNaši krajiJanja Garnbret in Luka Potočar vabita na septembrsko tekmo

Janja Garnbret in Luka Potočar vabita na septembrsko tekmo

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

26. tekma svetovnega pokala v športnem plezanju bo letos v Kopru na novi zunanji plezalni steni Plezalnega centra Koper. Med 2. in 3. septembrom bodo v slovenski Istri največja imena športnega plezanja, med njimi tudi Janja Garnbret in Luka Potočar.

Člani slovenske reprezentance v športnem plezanju so v začetku avgusta preizkusili novo plezalno steno in naredili prvi uradni trening pred odhodom na evropsko prvenstvo v Münchnu. Navdušenja nad novo pridobitvijo niso skrivali, saj bo od zdaj mogoče na enem mestu trenirati olimpijsko kombinacijo balvanov in težavnosti. Zunanja plezalna stena z že obstoječo infrastrukturo kot prva v Sloveniji združuje vse tri plezalne discipline – balvansko, hitrostno in težavnostno plezanje.

Olimpijka Janja Garnbret, ki je na slovenski tekmi svetovnega pokala prvič nastopila leta 2015 v Kranju in dosegla tretje mesto, se veseli tekme na posebnem prizorišču v Kopru. Na letošnjem evropskem prvenstvu je že osvojila naslova evropske prvakinje v balvanih in težavnosti. Tako je postala druga tekmovalka v zgodovini, ki je isto leto postala evropska prvakinja v dveh disciplinah športnega plezanja.

Luka Potočar je na članski tekmi svetovnega pokala v Sloveniji nastopil leta 2017. Takrat se mu ni uspelo prebiti v polfinale, a lani mu je uspelo v Kranju osvojiti srebrno medaljo.

Obiskovalci tekme lahko pridejo tudi do brezplačnih vstopnic. PRVA, ki je od leta 2018 generalni pokrovitelj reprezentance v športnem plezanju, namreč v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije omogoča obiskovalcem brezplačno vstopnico za dogodek. Na spletni strani navrhu.prva.si z osebnimi podatki izpolnite spletni obrazec in brezplačna vstopnica za veličastni dogodek je vaša.

Če v promocijski akciji za brezplačne vstopnice ne bi želeli sodelovati, a si vseeno želite najboljše plezalce videti v živo, potem lahko vstopnico kupite na prodajnih mestih Eventima. Cena enotne vstopnice za celotno tekmovanje (petek in soboto) znaša 20 evrov. Cena vstopnice za člane Planinske zveze Slovenije in prebivalce Mestne občine Koper znaša 15 evrov.

Foto: Jaka Ivančič in Nace Boskovič