DomovNoviceFestival Pri svetilniku prinaša številne predstave za otroke

Festival Pri svetilniku prinaša številne predstave za otroke

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru Primorskega poletnega festivala bo najmlajšim med 24. in 30. avgustom na voljo druga izdaja festivala Pri svetilniku. Ta prinaša domače in gostujoče gledališke predstave ter klovnovsko delavnico, ki bo pred vsako predstavo popestrila festivalski vsakdan. Po vsaki predstavi bo za dodatno zabavo poskrbel srečelov s privlačnimi nagradami, napovedujejo v Gledališču Koper.

Med številnimi predstavami velja izpostaviti premieri, ki bosta služili za uvod in zaključek festivala. V sredo, 24. avgusta, ob 19. uri bodo v Amfiteatru Kosovelovega doma Sežana premierno uprizorili interaktivno predstavo Barčica. Ogrodje predstave, pod katero se je kot režiserka podpisala Renata Vidič, sestavljajo uglasbene slovenske ljudske in ponarodele pesmi. Zgodba uči, da za otroško igro niso potrebne drage igrače, še manj pa pametni telefoni in računalniške tablice. Koprska premiera bo 25. avgusta ob 19. uri na Martinčevem trgu.

Gledališče Koper bo v torek, 30. avgusta, gostilo premiero Malega princa Antoinea de Saint-Exuperyja. Uprizoritev vsem dobro znanega in večno aktualnega potovanja Malega princa (igra ga Rok Matek), ki sodi med najbolj znana, prevajana in prodajana literarna dela nasploh, je nastala v sodelovanju Gledališča Koper in Hišo 2.6 ter v režiji Ivana Lobode.

Več podrobnosti o samem festivalu Pri svetilniku in programu na povezavi.

Foto: MOK, Gledališče Koper, Jaka Varmuž, Daniel Škerjanc