DomovNoviceMEDNARODNI MAGISTRSKI PROGRAM: Na primorski univerzi lahko odslej pridobite dvojno diplomo

MEDNARODNI MAGISTRSKI PROGRAM: Na primorski univerzi lahko odslej pridobite dvojno diplomo

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Po podpisu sporazuma o sodelovanju Univerze na Primorskem in Moskovske državne univerze Lomonosova novembra lani v Kopru se bo z naslednjim študijskim letom na UP Fakulteti za management začel izvajati mednarodni magistrski program Ekonomija in finance.

Fakulteta za management Univerze na Primorskem razpisuje za študijsko leto 2017/2018 magistrski študijski program Ekonomija in finance v angleščini, ki ga bo izvajala skupaj z Moskovsko šolo ekonomike Moskovske državne univerze Lomonosova in bo omogočal pridobitev diplome obeh univerz. Tako slovenska kot ruska visokošolska ustanova magistrski program z možnostjo pridobitve dvojne diplome razpisujeta prvič.

Fakulteta za management sicer na dodiplomski stopnji že nekaj let ponuja možnost pridobitve dvojne diplome v okviru univerzitetnega študijskega programa Management. Ta program izvaja v sodelovanju s finsko univerzo XAMK (South-Eastern Finland University of Applied Sciences), prej Univerza Mikkeli, ki je od 1. januarja 2017 združena z Univerzo Kymenlaakso.

Najuglednejši predavatelji iz Slovenije in tujine

Fakulteta za management Univerze na Primorskem in Moskovska šola ekonomike Moskovske državne univerze bosta v okviru edinstvenega skupnega izobraževalnega programa Ekonomija in finance študentom ponudili najsodobnejše vsebine s tega področja, ki jih bodo predavali najuglednejši visokošolski učitelji in raziskovalci iz Slovenije in tujine. Teoretično znanje bodo študenti nadgradili z reševanjem ekonomsko-finančnih izzivov iz realnega življenja, vključeni pa bodo tudi v raziskovalne projekte s tega področja.

Foto: epf.fr
Cilj programa je usposobiti visoko kvalificirane kadre s področja ekonomije in financ z odličnim znanjem in izkušnjami na področju mednarodnega sodelovanja.

Prijava in vpis v program bosta potekala na obeh univerzah. Več o prijavi in vpisu v magistrski študijski program Ekonomija in finance na Univerzi na Primorskem najdete v razpisu za vpis.

Za vpis v 1. letnik magistrskega študijskega programa Ekonomija in finance morajo kandidati opraviti preizkus ugotavljanja analitičnih sposobnosti s področja ekonomije in matematike, ki bo na Fakulteti za management potekal 7. septembra 2017 ob 17. uri (predavalnica B4, Trg Brolo 12, Koper).

Prvi letnik študija bo potekal na Fakulteti za management v Kopru, drugi letnik pa na Moskovski šoli ekonomike v Moskvi.

V Koper prihaja priznana ruska univerza