DomovNoviceMešani pevski zbor Obala Koper obeležuje 45-letnico delovanja

Mešani pevski zbor Obala Koper obeležuje 45-letnico delovanja

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V dvorani Pokrajinskega muzeja Koper se bo Mešani pevski zbor Obala Koper s koncertom Na obali, v mojem srcu v petek, 21. oktobra, ob 20. uri predstavil občinstvu in ob tej priložnosti obeležil častitljivo 45. obletnico delovanja.

Pod vodstvom dirigenta Andreja Makorja bo pevsko obarvan večer v znamenju upanja in svetlobe ter tudi novitet. Dirigent in skladatelj je namreč svojemu zboru ob jubileju posvetil priredbo Kumarjevega »Ruja«, ki bo izvedena prvič. V sklopu programa, ki so ga pevke in pevci pripravili z dirigentom Makorjem bodo predstavili dela bogate evropske zborovske tradicije (J. S. Bach, J. Brahms, A. Becker, H. Wolf), kakor tudi sodobnejša dela slovenskih in tujih skladateljev (J. MacMillian, L. Lebič, A. Čopi, A. Kumar. A. Makor). Zboru se bosta pridružili tudi pianistka Nena Rion in mlada klarinetistka Andreja Miknić.

V Mešanem pevskem zboru Obala Koper je od ustanovitve do danes prepevalo več kot 300 pevk in pevcev. Od začetka so se kot dirigenti zbora zvrstili Mirko Slosar, Walter Lo Nigro, Ambrož Čopi, Maja Cilenšek, Sebastjan Vrhovnik in Andrej Makor, ki je prevzel vodenje zbora leta 2017.

MePZ Obala Koper želi s svojim delovanjem širiti visoko kakovostno zborovsko kulturo. Tako je že 14-krat organiziral Mednarodni zborovski festival Koper, ki v občine slovenske Istre pripelje številne zborovske sestave iz vsega sveta.

Foto: Mešani pevski zbor Obala Koper