DomovNoviceMestna občina Koper obnavlja cestišči v Dekanih in Žusterni

Mestna občina Koper obnavlja cestišči v Dekanih in Žusterni

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Minuli teden so v Dekanih, na glavni cesti proti vasi, in na Mejni poti v Žusterni zabrneli gradbeni stroji. V Žusterni je občina v okviru vzdrževalnih del že sanirala 200 metrov cestišča, v tem tednu pa se bo lotila še nekaj večjih poškodb vozišča.

Dela na Mejni poti v Žusterni so se začela s sanacijo najbolj strmega dela ulice, ki je bil dotrajan, ob deževju pa za voznike tudi nevaren. Mestna občina Koper je v okviru vzdrževalnih del cestišče preplastila z eruptivnim agregatom in tako na najbolj izpostavljenem delu poti zagotovila boljši oprijem, predvsem pa manjšo obrabo ceste. V teh dneh se bo lotila še sanacije poškodb v nadaljevanju ceste.

Opravljena dela so interventne narave, z njimi želi občina zagotoviti varno in bolj prijetno vožnjo tamkajšnjih stanovalcev. Konkretnejše posege, ki predvidevajo določene razširitve ceste, bo namreč izpeljala v okviru načrtovane izgradnje manjkajoče komunalne infrastrukture na tem območju.

Prav tako so se v preteklem tednu začela vzdrževalna dela na cesti, ki pelje v Dekane, od križišča pri Vardi proti vasi, kjer delavci Cestnega podjetja Koper sanirajo poškodbe. V času del, ki predvidevajo preplastitev cestišča, bo veljala polovična zapora prometa.

Občina uspešno sklenila nekaj manjših naložb v zaledju

Minuli mesec je občina uspešno zaključila ureditev betonskih bankin na območju med Rakitovcem in Movražem. V okviru vzdrževalnih del so delavci počistili obcestne jarke in prepuste meteorne vode ter posekali rastje neposredno ob cestišču. Zaključili sta se tudi obnova podpornega zidu v Ospu in sanacija 400 metrov dolgega odseka ceste med Krnico in Rižano, ki ga je občina v celoti preplastila. Prav tako se je pred dnevi zaključila sanacija dotrajanega vozišča v Kampelu pri izviru, v okviru katere se je poleg sanacije vozišča obnovilo tudi prepust in podporni zid ob cesti ter montiralo odbojno ograjo.