Mestna občina Koper tudi letos praznuje z občani

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnja obeležitev praznika Mestne občine Koper bo vse prej kot tradicionalna, saj se pester kulturni program z odrov in dvoran seli na prosto, na mestne trge, ulice in parke ter zeleno podeželje, od tam pa naravnost v dnevne sobe naših občank in občanov.

V počastitev spomina na pretekla junaška dejanja Mestna občina Koper že tradicionalno slavi svoj praznik, ki ga vsako leto obeleži z živahnim kulturnim dogajanjem in prireditvami. Zaradi okoliščin, ki onemogočajo, da bi praznovali kot običajno, smo se na Mestni občini Koper odločili dogajanje preseliti na splet.

K sodelovanju smo povabili lokalna društva, glasbenike in kulturne ustvarjalce, s katerimi smo posneli krajši film, ki gledalca z glasbo, plesom, igranimi prizori iz vsakdanjega življenja in pristnim istrskim narečjem popelje po poteh in čudovitih kotičkih koprske občine.

Film z naslovom »Ala, hodte z nami!« si bomo premierno ogledali v petek, 15. maja, ob 20. uri, na Facebook straneh eKoperCapodistria, Aleš Bržan in Visit Koper. Na televizijskih zaslonih pa bo v programu TV Koper – Capodistria na ogled v soboto, 16. maja, ob 18. uri in v ponedeljek, 18. maja, ob 22.30.

Na dan praznovanja, v petek, 15. maja, ob 12. uri bo Kolegij javnih zavodov za kulturo in znanost v Mestni občini Koper organiziral novinarsko konferenco, na kateri bodo direktorji Pokrajinskega arhiva Koper, Pokrajinskega muzeja Koper, Osrednje knjižnice Srečka Vilharja, Znanstveno-raziskovalnega središča Koper, Gledališča Koper in Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper spregovorili o izzivih in priložnostih, ki jih na področju kulture prinašajo spremenjene okoliščine.

V soboto, 16. maja, med 9. in 21. uro bomo lahko na kanalu YouTube eKoperCapodistria spremljali še kulturni maraton, ki ga bodo ob občinskem prazniku pripravili Pokrajinski muzej Koper, Pokrajinski arhiv Koper, Gledališče Koper, Knjigarna Libris, Forum Tomizza, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja, Znanstveno-raziskovalno središče Koper in Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper.

Za pokušino si lahko na povezavi https://youtu.be/SpBVX4MxghA in Facebook ogledate kratko napoved filma.