DomovNoviceMestna občina Koper uspešno recertificirala sistem vodenja kakovosti

Mestna občina Koper uspešno recertificirala sistem vodenja kakovosti

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je v sodelovanju s certifikacijsko hišo Bureau Veritas, d. o. o. uspešno opravila recertifikacijsko presojo sistema vodenja kakovosti občinske uprave skladno z zahtevami standarda ISO 9001:2015.

Dvodnevna presoja je obsegala presojo ključnih procesov delovanja občinske uprave, tj. sistem vodenja, izvajanja upravnih, strokovnih in organizacijskih postopkov. Presojevalska ekipa iz certifikacijske hiše je tudi letos potrdila, da Občinska uprava Mestne občine Koper vzdržuje sistem vodenja kakovosti in dosega zastavljeno politiko ter cilje organizacije. V poročilu ni ugotovila neskladnosti, podala je nekaj priporočil za še boljše delovanje občine v prihodnje.

Mestna občina Koper se s certifikatom kakovosti ponaša od leta 2003, kar potrjuje, da se uveden standard kakovosti učinkovito izvaja, nenehno dopolnjuje in vzdržuje. Znova opravljena recertifikacijska presoja je kazalec uspešnosti delovanja občinske uprave, ki svoje procese v skladu s priporočili presojevalcev nenehno izboljšuje in nadgrajuje v dobro občank in občanov ter drugih uporabnikov storitev.

Foto: MOK