DomovNoviceMestna občina Koper začela pripravo nove Občinske celostne prometne strategije

Mestna občina Koper začela pripravo nove Občinske celostne prometne strategije

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper se je lotila priprave nove Občinske celostne prometne strategije (OCPS), saj bi svojim občankam in občanom rada zagotovila varen promet, predvsem pa boljše življenjske pogoje. Potem ko je bila uspešna na javnem razpisu Ministrstva za okolje, podnebje in energijo za sofinanciranje izdelave OCPS, je izbrala zunanjega izdelovalca strategije, vsebino projekta pa bo kmalu predstavila občinskim svetnicam in svetnikom.

Cilj OCPS je nasloviti izzive na področju prometa, zagotoviti zmanjšanje emisij izpušnih plinov, s tem pa boljšo kakovost zraka in življenja v mestu, zato je Mestna občina Koper prepoznala primernost in pomembnost razpisa Ministrstva za okolje, podnebje in energijo kot logično nadaljevanje nadgradnje obstoječe celostne prometne strategije iz leta 2017.

Strategija bo služila tudi kot podlaga za kandidiranje na javnih razpisih s področja izvajanja ukrepov trajnostne mobilnosti.

Ker se Mestna občina Koper zaveda pomembnosti razvoja optimalnega, varnega in vsem občanom dostopnega prometa, je v izdelavo OCPS vključila zunanje strokovnjake. Na javnem natečaju je bil kot najugodnejši ponudnik izbrano podjetje z bogatimi izkušnjami pri izdelavi celostnih prometnih strategij, in sicer podjetje PNZ, d. o. o., iz Ljubljane.

Prvi delovni sestanek, namenjen predstavitvi vsebine projekta OCPS občinskemu vodstvu, je potekal sredi aprila, v kratkem bo sledila še predstavitev pred občinskim svetom. Pri izdelavi OCPS pa ne bomo sodelovali zgolj s stroko, ključnega pomena je tudi vključitev širše javnosti. Ker se občina zaveda, da lahko dobro strategijo oblikuje zgolj s pomočjo občank in občanov, bo v prihodnjih mesecih prek anket ter na delavnicah in javnih razpravah zbrala predloge in mnenja.

Anketi v slovenskem in italijanskem jeziku sta dostopni na povezavah:

Foto: MOK