DomovNoviceIzjemen uspeh Karate kluba Samurai na Evropskem prvenstvu v Romuniji

Izjemen uspeh Karate kluba Samurai na Evropskem prvenstvu v Romuniji

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Tradicionalna Karate Federacija Slovenije je med 15. in 20. majem sodelovala na Evropskem pokalu otrok in 37. Evropskem članskem prevnstvu v Tradicionalnem karateju v mestu Iasi v Romuniji. Reprezentanca je v Romuniji osvojila osem odličij, kjer pa so izjemen uspeh z zlatimi odličji dosegli tudi člani koprskega Karate kluba Samurai.

V organizaciji romunske zveze tradicionalnega karateja je prvenstvo potekalo kar tri dni z udeležbo 12 evropskih držav z več kot 750 tekmovalci, ki so skupno v petih tekmovalnih disciplinah opravili preko 2500 nastopov v v katah ali kumiteu.

Konkurenca tekmovalcev je bila izredno množična, kvalitetna in zahtevna, saj je samo prvi dan na tekmovanju do 14 let sodelovalo kar 496 tekmovalcev. Na Evropsko prvenstvo je kot predstavnik Slovenije odpotovala reprezentanca TKF Slovenije. Iz koprskega karate kluba Samurai so nastopili trije člani v katah. Hasan Pehlič se je uvrstil med osem najboljših. Fredi Ravnik je osvojil zlato odličje oz. 1. mesto v konkurenci starejših članov, njegov uspeh pa je pri ženskah ponovila članica Katja Mršnik, ki je prav tako osvojila zlato odličje, oz.1. mesto.

V športni dvorani Palisportiva so karate nastopi v Kihhonu, Katah in Kumiteu, Ko-Go kumiteu in Embu potekali na šestih bojiščih ob prisotnosti več kot tridesetih vrhnskih sodnikov. TKF Slovenijo so kot sodniki zastopali Hasan Pehlič, Bojan Češčut in Fredi Ravnik, ki so ob odlični oceni sojenja tudi pridobili višjo sodniško licenco Evropske Tradicionalne krate Federacije.

Več informacij o prvenstvu najdete na povezavi.

Foto: TKF Slovenija, Karate klub Samurai