DomovNoviceMini olimpijada letos prvič gostila učence s koprskega podeželja

Mini olimpijada letos prvič gostila učence s koprskega podeželja

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Da šport deluje povezovalno, so ponovno dokazali pri Športni zvezi Koper, ki je letos Mini olimpijado izvedla ob sodelovanju dveh šol s koprskega podeželja. Več kot 150 otrok se je tako včeraj udeležilo projekta regijske pisarne Koper, ki poteka pod okriljem OKS-ZŠZ, z namenom spodbujanja gibanja in promocije športa med najmlajšimi osnovnošolci.

S ciljem promocije športa čim večjemu številu mladih Mini olimpijado organizator praviloma organizira na večjih šolah, letos pa so si na Športni zvezi Koper zadali izziv, da jo približajo tudi šolam, ki sicer ne razpolagajo z dovolj oddelki za samostojno izvedbo dogodka. S tem je olimpijada postala tudi odlična priložnost za sodelovanje in medšolsko povezovanje.

Dogodek je gostil učence OŠ Šmarje, pridružili pa so se še trije oddelki prve triade OŠ Gračišče. Skupno je tako več kot 150 otrok sodelovalo na devetih gibalnih poligonih koprskih športnih društev, ki so na aktiven in zabaven način predstavila pestro paleto športov, ki so na voljo v lokalnem okolju.

Po uvodnem protokolu z olimpijsko himno, nošenjem zastave in foksijevim ogrevalnim plesom so Teniški klub Vanganel, Športni klub Salto, Plesna šola Fiona, Pikado klub Obala, Kickbox klub Koper, Rokometno društvo Koper, Fudokan akademija in Atletski klub Koper poskrbeli za dobro uro in pol gibalnih aktivnosti.

Učitelji so bili nad odzivom učencev navdušeni, zato ravnatelj Simon Dražič napoveduje podporo podobnim športnim dogodkom tudi v prihodnje. Šport je namreč najboljši način, da se pozornost in energija učencev preusmeri v zdrav in produktiven način preživljanja prostega časa.

Foto: Športna zveza Koper