DomovNoviceMMC KLEPET: Boris Popovič za takojšnjo uvedbo ZKP

MMC KLEPET: Boris Popovič za takojšnjo uvedbo ZKP

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Župan Mestne občine Koper in kandidat za predsednika RS Boris Popovič je bil danes gost spletne klepetalnice MMC. Uporabniki so mu tako v uri klepeta postavili različna vprašanja, od programskih usmeritev njegovega morebitnega mandata, do njegovega dela v vlogi župana, naskoku na državnozborske volitve, o njegovem zdravju in še marsičem. Celoten klepet si lahko preberete v spodnjih vrsticah.

*Klepet objavljamo v celoti, nelektorirano.

volitve_SOPOMEMBNE: Pozdravljeni g. kandidat za predsednika republike. Ker je v naši državi čas, da odločamo po programu, mi prosim naštejte tri najbolj pomembne predsedniške cilje. Pa lepo vas prosim ne nerealnih, ker vsi vemo kje so predsedniška pooblastila v SLO.! Ampak keep-it-real, kaj bi blo pomembno za vas na funkciji, 3 ključne zadeve.

Boris Popovič: Hvala za vprašanje. Skrbel bom, da se bodo v Sloveniji sprejemali in spreminjali zakoni z uporabo ZKP – zdrave kmečke pameti. Slovenija mora takoj postati učinkovita in posledično uspešna država na vseh področjih. Naredil bom vse, da bodo čakalne vrste v zdravstvu samo še zgodovina, sodstvo bo postalo učinkovito, pošteno in enako za vse. Trudil se bom, da v najkrajšem možnem času uvedemo socialno kapico, ustrezno znižamo davke in uvedemo olajšave. S tem bomo pridobili v proračun sicer res manj procentov, a veliko več denarja, katerega bomo lahko porabili za vse tisto, kar potrebujemo državljanke in državljani.

greg: Če postanete predsednik republike, bi se morali odpovedati funkciji župana mestne občine Koper. Kdo bi po vašem mnenju najbolje zapolnil vaše mesto kot župan Kopra? Koga bi predlagali ali podprli kot kandidata v županskih volitvah?

Boris Popovič: Hvala za vprašanje. Razmišljamo tudi o tem, imamo nekaj idej, kdo pa bo v resnici zasedel ta položaj bodo povedale volivke in volivci. Prepričan sem, da če bom predsednik države, bom lahko Kopru, kot tudi vsem ostalim občinam in županom v naši državi, v veliko korist in oporo, saj dobro vem, kje imajo lokalne skupnosti največje težave in kakšne so rešitve.

mile952: Gospod Popovič, kandidirate v pričakovanju zmage ali ste vstopili v volilno tekmo za Predsednika Republike, da bi povečali prepoznavnost stranke za katero boste kandidirali na državnozborskih volitvah?

FOTO: MMC

Boris Popovič: Hvala za vprašanje. Kandidiram za predsednika države, saj mislim, da je politikanstva in kronične neučinkovitosti v naši državi počasi dovolj že vsem, ali vsaj skoraj vsem. Kar se pa tiče stranke, je niti ne omenjam veliko, je pa res in tega ne skrivam, da nameravamo s to stranko nastopiti tudi na državnozborskih volitvah prihodnje leto. Uspeh le-te bo samo dodal operativno moč predsednika in cilji bodo še lažje uresničljivi.

Petrovskin: Kako bi vi, če se ne bi osebno potegovali za položaj predsednika države (torej kot običajen državljan), gledali na nekega drugega predsedniškega kandidata, ki bi bil ovaden zaradi sumov davčne utaje, zlorabe položaja, razžalitve in uničenja listin? Ali se vam zdi da je takšna oseba primerna za opravljanje predsedniške funkcije, ki je glede na svoje pristojnosti predvsem moralna in etična avtoriteta države?

Boris Popovič: Hvala za vprašanje. Kako bi pa vi kot običajen državljan gledali na to, da bi bili ovadeni zaradi sumov davčne utaje, zlorabe položaja, razžalitve in uničenja listin ali še česa, po krivem? Ali imate pa morda vi kak dokaz, ki ga sodišče nima? Prav je, da se trudimo postati učinkovita, predvsem pa poštena pravna država, in da ne podpiramo zlorab, ki se pri nas kar naprej dogajajo. Po zadnjih anketah našemu sodstvu zaupa le še 16 % državljank in državljanov. Zakaj?!

ajvard: Kdo so člani vašega volilnega štaba?

Boris Popovič: Hvala za vprašanje. Vodja volilnega štaba je Gašpar Gašpar Mišič. Volilni štab pa obsega precej ljudi, v glavnem so to člani stranke Slovenija za vedno in lokalne Koper je naš, kar nekaj je tudi koprskih občinskih svetnic in svetnikov.

lana20: Kot župan ste v 4 mandatih dosegel pravi preporod Kopra, iz zapuščenega industrijskega mesta ste med drugim ustvarili pravo turistično destinacijo. Kako mislite to prakso prenesti na državno raven, glede na to, da predsedniška funkcija morda ni tako operativne narave kot županska?

Boris Popovič: “Zelo kmalu bomo lahko spet ponosni nase in na svojo državo.” Foto: arhiv ekoper.si

Boris Popovič: Hvala za vprašanje. Zagotavljam vam, da predsedniška funkcija ni tako neoperativna in tako nepomembna, kot nam to mediji vseskozi skušajo prikazati. Največji promotor te ideje, da je funkcija predsednika države bolj nič kot kaj, je pa sam aktualni predsednik, ki se je na tej funkciji enostavno izgubil. Predsednik je edina od ljudi neposredno voljena funkcija na nivoju cele države in zato ima poleg formalnih pristojnosti še ogromno neformalnih, ki so še kako pomembne oziroma ključne, če hočemo spremeniti celotno državo iz medle, stagnirajoče in geopolitično popolnoma nepomembne v učinkovito državo, na katero bomo ponosni prav vsi.

barbarajana: Pozdravljeni! Zanima me, kako boste lahko opravljali predsedniške naloge, če je vaše zdravje tako šibko, da se niti sodnih obravnav ne morete udeleževati oziroma morajo biti na sodnih obravnavah prisotni zdravniki?

Boris Popovič: Hvala za vprašanje. Moje zdravje ni šibko, imel sem povišan krvni tlak. Trenutno mi ga je s pomočjo hrvaških strokovnjakov uspelo stabilizirat in upam, da v prihodnosti ne bom imel večjih težav. Izvedeniško mnenje, kjer piše, da se lahko udeležujem sodnih obravnav, vendar v spremstvu zdravnika nisem naročil jaz, ampak sodišče, ki ni verjelo mojim navedbam oziroma navedbam mojega zdravnika in ni hotelo počakati, da bi se stanje stabiliziralo. To pa zato, ker se jim zaradi njihovega nedela in neučinkovitosti v 9ih letih in pol sedaj mudi na silo zaključiti primer, da ne bi zastaral in da ne bi poslušali grajo ministra za krivosodje Gorana Klemenčiča. To je tisti, ki je neslavno zapustil predsedovanje KPK, njegov pomočnik, ki je tudi zapustil KPK, je pa kot veste končal na odlično plačanem delovnem mestu pri bivšem preiskovancu NLB. Upam, da niste vi eden tistih redkih, ki v njuno dobronamernost še verjame.

nikec: Kaj je vaša prva prioriteta, če zmagate na volitvah?

Boris Popovič: Hvala za vprašanje. Umik rezalne žice z meje s Hrvaško in čimprejšnjo implementacijo arbitražne razsodbe v prijateljskem duhu. Takojšnjo uvedbo ZKP – zdrave kmečke pameti v vse pore javne uprave, s ciljem spremeniti našo državo v učinkovito. Dela bo dosti, prepričan sem, da bo tudi kar nekaj odpora s strani stricev iz ozadja, vendar kar se je zgodilo v Kopru, se bo končno zgodilo tudi na državni ravni. Zelo kmalu bomo lahko spet ponosni nase in na svojo državo.