DomovNoviceMočni nalivi povzročali težave tudi na koprskem

Močni nalivi povzročali težave tudi na koprskem

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Močan dež, veter in poplavljanja so povzročili nekaj težav tudi na koprskem, kjer na srečo večjih nesreč niso zabeležili. Najhuje je bilo v piranski občini, in sicer v starem mestnem jedru pod kifom (Dantejeva ulica) in v Strunjanu, kjer je voda zalila več kletnih prostorov.

Kot so nam povedali na Gasilski brigadi Koper so na območju od Ankarana do Pirana do zdaj zabeležili skupno okrog 30 intervencij, v katerih je od 3. ure zjutraj sodelovalo 30 poklicnih gasilcev in več enot prostovoljnih gasilcev.

V Kopru je močan dež povzročil nekaj zemeljskih plazov na območju Šmarske ceste, na delu Ceste na Markovec, na Škofijah in na območju Bošamarina, kjer je voda zalila tudi kletne prostore stanovanjskega objekta.

Ponoči je bila na delu tudi dežurna služba Marjetice Koper. Kot so povedali, so imeli največ dela z večjim plazom na Paštoranu (zaledna pot med Markovcem in Olmom ali Gažonom), zaradi katerega je bila danes zjutraj pot popolnoma nedostopna. Prav tako je zgodaj zjutraj poplavilo zgornji del gramoznega parkirišča za koprsko tržnico, a se je stanje z upadanjem morske gladine že izboljšalo, so pa močni tokovi in veter prevrnili eno plovilo v pristanišču ob ustju Badaševice, kjer je voda naplavila tudi veliko steblovja.

Močni tokovi in veter so prevrnili eno plovilo v pristanišču ob ustju Badaševice, kjer je voda naplavila tudi veliko steblovja.

Za danes še vedno velja “oranžna stopnja” vremenske nevarnosti, zato opozarjamo na samozaščitna ravnanja, kjer je le možno. Lastniki plovil naj preverijo, ali so ta pravilno privezana v pristaniščih. Izognite se parkiranju avtomobilov ob vodotokih, kjer obstaja možnost poplav ali pod večjimi drevesi v primeru močne burje.