DomovNoviceMOK obiskala delegacija italijanske ladje obalne straže Alfredo Peluso

MOK obiskala delegacija italijanske ladje obalne straže Alfredo Peluso

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na potniškem terminalu se je med vikendom zasidrala italijanska ladja obalne straže Alfredo Peluso CP-905, ki v Sredozemskem morju skrbi za reševanje migrantov. Ob tej priložnosti so danes koprsko občino obiskali poveljnik ladje Antonio Barbieri in ožji člani delegacije, kjer jih je sprejel županov svetovalec Andrej Erzetič.

Gre za 53 metrov dolgo in 8 metrov patruljno ladjo obalne straže, na kateri je posadka 3 častnikov, 18 podčastnikov in 12 diplomantov. V preteklih letih se je enota odlikovala s svojo dejavnostjo reševanja na morju, samo v letu 2016 je patruljni čoln, opremljen s štirimi rešilnim čolni za 101 osebo, rešil okoli 4800 migrantov. Njihov moto je »Audax omnia perpeti« – pogumno v soočenju z vsem.

Županov svetovalec je poveljniku med sproščenim pogovorom, ki se je dotikal najrazličnejših aktualnih tem, predstavil občino, nekaj besed pa je namenil tudi sodelovanju pri različnih projektih, na katerih je občina zadnja leta zelo aktivna.

Ob koncu uradnega srečanja je Erzetič ob izmenjavi daril poveljniku ladje Antoniu Barbieriju izročil protokolarno darilo Mestne občine Koper, županovo vino in oljčno olje.

Foto: MOK