DomovNoviceMOK od ponedeljka dalje organizira nujno varstvo za otroke

MOK od ponedeljka dalje organizira nujno varstvo za otroke

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo v naslednjem tednu v Vrtcu Koper, enota Ribica, in Osnovni šoli Koper organizirala nujno varstvo za predšolske otroke in osnovnošolce do petega razreda, katerih starši so zaposleni v sektorjih kritične infrastrukture ali na področju nacionalne varnosti in bodo nujno potrebovali varstvo. Zaradi preventivnih ukrepov bodo skupine v nujnem varstvu otrok oblikovane tako, da bo število otrok v skupinah omejeno na največ šest otrok, tudi higienski standardi bodo v času nujnega varstva otrok poostreni.

Po navodilu Ministrstva za izobraževanje zaradi razglasitve epidemije izbruha koronavirusa s ponedeljkom vsi vrtci in šole v Sloveniji zapirajo svoja vrata. Mestna občina Koper bo od ponedeljka dalje organizirala brezplačno nujno varstvo za predšolske otroke in osnovnošolce do petega razreda, katerih starši bodo nujno potrebovali varstvo, ker sta oba starša oziroma eden v primeru enostarševske družine dolžni še naprej opravljati svoje delo (zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski, policiji in v drugih službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva, ter drugi, ki s pisno izjavo delodajalca izkazujejo, da opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah). Starši so za čas, ko bodo vrtci zaprti, oproščeni plačila vrtca, enako starši, ki bodo koristili nujno varstvo.

Nujno varstvo otrok bo potekalo v Vrtcu Koper, enota Ribica (Ferrarska ulica 17, v poslovno-stanovanjskem objektu Dom Koper) in v Osnovni šoli Koper (Cesta Zore Perello Goodine 1, Koper).

Varstvo s pripadajočo prehrano bo zagotovljeno za vse otroke, ne glede na to, v katero obliko predšolskega varstva so vključeni, če ima eden od staršev stalno prebivališče v Mestni občini Koper, in za vse otroke, ki so vključeni v Javne vrtce Mestne občine Koper, četudi starši nimajo stalnega prebivališča v Mestni občini Koper. Prav tako bo zagotovljeno za vse otroke, ki obiskujejo osnovne šole v Mestni občini Koper ter za otroke, ki obiskujejo osnovne šole v drugih občinah, katerih starši imajo stalno prebivališče v Mestni občini Koper.

Vrtec Koper in Osnovna šola Koper prosi vse starše, ki so dolžni še naprej opravljati svoje delo in imajo potrebe po nujnem varstvu otrok, da do jutri, 14. marca, do 12. ure na naslov info@vrteckoper.si (za predšolske otroke) in aleksandra.cokelj@guest.arnes.si (za osnovnošolce do vključno petega razreda) posredujejo izpolnjeno vlogo.

Nujno varstvo otrok se izkazuje s pisno izjavo delodajalca, ki jo morajo starši predložiti najkasneje do 19. marca. Do tega dne je lahko to potrdilo v izjemnih primerih tudi opuščeno, saj si morajo starši pisne izjave šele pridobiti, postopek pa lahko traja kakšen dan.

V primeru nejasnosti ali dodatnih vprašanj lahko starši predšolskih otrok pokličejo na telefonsko številko 030 370 596, in sicer danes, v petek, 13. marca, do 20. ure, ter jutri, 14. marca, med 8. in 12. uro. Za termin od 23. do 27. marca 2020 se prijave zbirajo od srede, 18. marca, do petka, 20. marca 2020, do 12. ure.

Starši osnovnošolcev do petega razreda pa lahko danes do 19. ure in jutri, v soboto, 14. marca, med 7.30 in 12. uro, pokličejo na telefonsko številko 041 437 565. Za termin od 23. do 27. marca 2020 se prijave zbirajo od srede, 18. marca, do petka, 20. marca 2020, do 12. ure.

Vlogi sta dostopni: