DomovNoviceMOK s prvo ekološko točko v Sloveniji

MOK s prvo ekološko točko v Sloveniji

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je Marjetica Koper postavila novo ekološko točko na lokaciji ob parku med Pristaniško ulico in stavbo AJPES-a. Gre za večprekatni revolucionarni zabojnik, ki uporabniku omogoča učinkovito ločevanje kar 13 frakcij odpadkov.

Zaradi svojega zunanjega izgleda se zabojnik uvršča v kategorijo urbanega pohištva. Čeprav tako rešitev uporablja več zahodno evropskih prestolnic, je ta v Kopru prva v Sloveniji. Ekološka točka je dodatno opremljena z napisi v brajici.

Projekt ekološke točke je prvenstveno namenjen vsem občankam in občanom, kakor tudi obiskovalcem mesta Koper, saj dodatno poudarja pomen ločenega zbiranja odpadkov. V naši občini trenutno sistematično zbiramo ločeno že pet frakcij odpadkov, nova ekološka točka pa ponuja možnost ločenega zbiranja kar 13 vrst odpadkov (zdravila, PVC zamaške, tonerje, odpadno kozmetiko, mobitele in polnilce, neonske žarnice, varčne žarnice, CD in DVD-je, kavne kapsule, baterijske vložke, video kasete, knjige in revije).

V primeru, da bodo revije in knjige še primerne za nadaljnjo uporabo, jih bodo uporabili v projektu Knjižnica na plaži v sodelovanju z Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja.

Več informacij o ekološki točki na povezavi.

Foto: Marjetica Koper