MOK tudi letos na sejmu Seatrade Cruise Global 2017

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Ta teden je svoja vrata odprla največja borza s področja potniškega ladijskega turizma na Floridi – Seatrade Cruise Global 2017.

Sejma se udeležujejo vsi najpomembnejši deležniki industrije križarjenja: ladjarji, pristanišča, ladjedelnice, organizatorji potovanj, predstavniki lokalnih in državnih turističnih združenj in številni drugi.

Sejem je priložnost za dodatno uveljavitev Kopra in Slovenije kot pomembne svetovne turistične destinacije za ladijski potniški turizem ter sklenitev poslovnih dogovorov, ki bi v prihodnosti pomembno vplivali na razvoj lokalnega in državnega turizma.

Na dogodku je tudi letos, že dvanajstič zaporedoma, slovenska stojnica s predstavniki Mestne občine Koper, Luke Koper, Boxmark Leather, Slovenske turistične organizacije, javne agencije SPIRIT in turistične agencije Atlas Express. Promocijo in predstavitev na sejmu so podprle tudi družbe Centralog, Avrigo, Istranka, Marjetica Koper, Roundabout, Vinakoper in Turistično združenje Portorož.

Koper beleži eno najvišjih rasti števila potnikov v Sredozemlju

Bogata ponudba ter promocija Slovenije kot zelene in raznolike srednjeevropske turistične destinacije je tudi tokrat požela veliko zanimanje in privabila številne turistične operaterje in organizatorje pomorskih križarjenj. Spodbudni so tudi podatki Združenja sredozemskih potniških pristanišč Medcruise, po katerih Koper beleži eno najvišjih rasti števila potnikov v Sredozemlju v kategoriji manjših pristanišč.

V Kopru bomo v letošnjem letu privezali predvidoma 60 potniških ladij in gostili 70.000 potnikov. Sezono je 24. februarja odprla potniška ladja Arethusa, 11. novembra pa bo potniško sezono zaključila ladja MSC Musica, ki bo hkrati tudi največja, s kapaciteto 2.550 potnikov. Najbolj pogosto bomo v Kopru videli ladjo Thomson Dream, in sicer 12 krat. V letošnji sezoni se v Koper ponovno vračata ladjarja Holland America in Azamara z ladjama Westerdam in Azamara Quest.

Poleg ladje Westerdam bomo v Kopru prvič videli ladje Silver Muse, Sea Princess, Viking Sky, Viking Star in Viking Sun. Polovico najavljenih prihodov je predvidenih za vikend, ladje pa bodo v Kopru privezane za povprečno desetino več časa.

V Mestni občini Koper pričakujejo dobro potniško sezono