DomovNoviceMOK v maju z novo dražbo nepremičnin 

MOK v maju z novo dražbo nepremičnin 

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper v maju prireja novo javno dražbo nepremičnin. V pestrem naboru nepremičnin izstopa kar 2.293 kvadratnih metrov veliko nepozidano stavbno zemljišče v Sv. Antonu, ki je v večji meri znotraj območja za poselitev, v manjšem delu pa na območju vaškega jedra v naselju Dvori. Občina nepremičnino s pogledom na Koprski zaliv prodaja po izklicni ceni 314.140 evrov. Javna dražba bo v četrtek, 16. maja.

Občina v Sv. Antonu sicer prodaja več stavbnih zemljišč, med katerimi tudi 947 kvadratnih metrov veliko nepozidano zemljišče na ureditvenem območju za poselitev, natančneje v naselju Vrtine. Zanj si občina želi iztržiti vsaj 166.626 evrov.

Na dražbi je tudi nekaj atraktivnih nepremičninskih sklopov, in sicer dva v Premančanu ter eden v naselju Barižoni. V Premančanu občina prodaja 828 kvadratnih metrov velik nepremičninski sklop nepozidanih zemljišč za 120.578 evrov in 740 kvadratnih metrov velik nepremičninski sklop za 100.545 evrov, medtem ko si želi za 465 kvadratnih metrov veliko nepozidano zemljišče v Barižonih iztržiti vsaj 80.582 evrov.

Občina je na tretjo letošnjo dražbo uvrstila tudi več nepozidanih zemljišč in dotrajanih stavb, še vedno pa prodaja tudi dvosobno stanovanje v Bertokih.

Celoten seznam nepremičnin, ki jih je občina uvrstila na majsko javno dražbo, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih, je dostopen na spletni povezavi. V izklicnih cenah ni vštet davek na dodatno vrednost oz. dvoodstotni davek na promet nepremičnin. Zainteresirani za posamezne nepremičnine morajo varščino vplačati najpozneje do vključno ponedeljka, 13. maja.

Javna dražba bo v četrtek, 16. maja, ob 10. uri v spodnji sejni sobi Mestne občine Koper na Verdijevi ulici 10.

Foto: MOK