DomovNoviceV maju pričakujemo deset prihodov potniških ladij

V maju pričakujemo deset prihodov potniških ladij

Naši krajiNoviceSlovenijaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprskem potniškem terminalu je za mesec maj napovedanih deset prihodov potniških ladij, ki napovedujejo več kot uspešno sezono. Konec maja bo k nam prvič priplula potniška ladja Norwegian Pearl, ladjarja Norwegian cruise line, ki bo v mesto pripeljala 2.400 potnikov.

V ponedeljek, 6. maja, bo kot prva v mesecu k nam iz Splita priplula Marella Explorer, ladjarja Marella Cruises. V mesto bo pripeljala 1.800 potnikov in 840 članov posadke. Ladja se bo pri nas ustavila tudi v ponedeljek, 20. maja.

V torek, 7. maja, se bo na potniškem terminalu privezala potniška ladja Viking Sea, ladjarja Viking Cruises.

V soboto, 11. maja, je na potniškem terminalu napovedan prihod ladje Marella Explorer 2, ladjarja Marella Cruises. V torek, 14. maja, pa ladja Monet, ladjarja Atlantagent. Slednja bo v Koper priplula tudi v petek, 17. maja.

V sredo, 15. maja, bo v Koper priplula potniška ladja Norwegian Viva, ladjarja Norwegian cruise line. Prestižna potniška ladja bo v Koper pripeljala največ potnikov, in sicer 3.250, in kar 1.400 članov posadke.

V četrtek, 23. maja, se bo na potniškem terminalu privezala  Seabourn Quest, ladjarja Yahts of Seabourn.

foto: Norwegian cruise line

V sredo, 29. maja, bo v Koper prvič pripeljala ladja Norwegian Pearl, ladjarja Norwegian cruise line, ki bo k nam priplula iz Ravenne. Prestižna potniška ladja, ki pluje s hitrostjo 25 vozlov ima 1.197 kabin za 2.400 potnikov in 1.070 članov posadke.

Kot zadnja ladja v maju bo Koper obiskala Azamara Onward, ladjarja Azamara Club Cruises, v mestu se bo ustavila v petek, 31. maja. Svojo pot bo nadaljevala proti Zadru.

Maja se bo na potniškem terminalu tako skupno zasidralo deset ladij, ki bodo v mesto pripeljale kar 13.120 potnikov in 6.484 članov ladijskih posadk. Deset prihodov ladij pričakujemo tudi v juniju in juliju, sledil bo nekoliko bolj miren avgust s sedmimi prihodi ladij.

Ladjarji, ki so s svojimi potniškimi ladjami za križarjenja že obiskali Koper, ocenjujejo, da ima destinacija izreden potencial. Koper po njihovem mnenju ponuja odlično izhodišče za izlete po zaledju slovenske Istre in Sloveniji, ki potnike vedno znova navduši s svojimi naravnimi in arhitekturno obarvanimi lepotami ter pestro in kakovostno ponudbo domačih jedi.

Foto: MOK