DomovNoviceMorje istrskih dobrot za vse okuse

Morje istrskih dobrot za vse okuse

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Mala istrsko obarvana vasica Sv. Anton bo v soboto, 9. aprila, znova prizorišče Pokušine vina, olja in istrskih dobrot pod okriljem društva Vinol. Degustacija bo potekala med 15. in 22. uro na dvorišču pred zadružnim domom Sv. Anton.

Tradicionalna Pokušina vina, olja in istrskih dobrot v organizaciji društva Vinol, ki povezuje vinogradnike, vinarje in oljkarje iz Bertokov, Pobegov-Čežarjev in Sv. Antona, sodi med poglavitne pomladne kulinarične prireditve v destinaciji Koper.

Dogodek, ki ga že vrsto let prirejajo v začetku pomladi, je namreč vsako leto znova imenitna priložnost, da tako domačini kot tudi obiskovalcih iz drugih krajev ter turisti pobliže spoznajo domačo istrsko kulinariko, istrska vina in oljčna olja.

Prireditev se bo v soboto, 9. aprila, začela ob 15. uri na dvorišču krajevne skupnosti v Sv. Antonu, kjer bo pokušina vina in oljčnega olja. Na voljo za obiskovalce pa bo tudi istrska kulinarika, kot so fuži s šparglji in tartufi, pršut v refošku s polento in druge dobrote.

Dogodka se bo udeležila tudi sveže okronana 10. vinska kraljica slovenske Istre Nika Glavina, ki prihaja iz vinske kleti Santomas. Večerni program pa bosta popestrila Klapa Capris in Stevo Vujić s svojo skupino.

Foto: KS Sv. Anton, Vinol