DomovNoviceV Koper se vrača čezmejni zaposlitveni sejem

V Koper se vrača čezmejni zaposlitveni sejem

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska območna služba Zavoda za zaposlovanje v sodelovanju z mrežo EURES pripravlja čezmejni zaposlitveni sejem, na katerem se bodo predstavili delodajalci iz obmejnih regij Slovenije, Italije in Hrvaške. Sejem, ki bo potekal v četrtek, 14. aprila, med 12. in 18. uro v športni dvorani Arena Bonifika, bo združil podjetja in iskalce zaposlitev iz izpostavljenih območij.

Sejem je namenjen iskalcem zaposlitve, šolajoči mladini in delodajalcem iz obmejnih regij Slovenije, Italije in Hrvaške. Podjetja bodo na sejmu predstavila svojo dejavnost in zaposlitvene priložnosti na različnih področjih, od projektnega vodenja do dela v komerciali, prodaji, administraciji, logistiki, v kuhinji, v zdravstvu, proizvodnji, skladišču in veliko več. Iskalci zaposlitve bodo na sejmu imeli možnost vzpostaviti stik z delodajalci, se predstaviti s svojim življenjepisom ali na razgovoru z delodajalcem. Spoznali bodo delovanje mrež EU, različnih lokalnih partnerjev in podpornih služb na področju trga dela in zaposlovanja. Poleg tega bodo lahko izvedeli več o možnostih izobraževanja, poklicnih prekvalifikacij ter razvoju in realizaciji poslovne ideje.

Čezmejni sejem bo še dodatno obogatila prisotnost različnih institucij s področja trga dela, regionalnih razvojnih centrov, inkubatorjev, ljudskih univerz ter gospodarske in obrtne zbornice.

Široko ponudbo sejma bo dopolnil spremljevalni program z okroglo mizo na temo izbora kandidatov in predstavitvami s področja trga dela in zaposlovanja. Več o prihajajočem sejmu si lahko preberete na naslednji povezavi.

Foto: MOK