DomovNovicePOTNIŠKI TURIZEM: MSC Sinfonia v Koper pripeljala več kot 2000 potnikov

POTNIŠKI TURIZEM: MSC Sinfonia v Koper pripeljala več kot 2000 potnikov

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Že v zgodnjih jutranjih urah se je na koprski potniški terminal privezala potniška ladja MSC Sinfonia.

Velikanka, ki v dolžino meri kar 275 metrov, na krov pa sprejme več kot 2000 potnikov in 720 članov posadke, je last ladjarja MSC Cruises. Potniška ladja je k nam priplula iz Benetk, proti večeru pa bo križarjenje nadaljevala proti Splitu. MSC Sinfonia svojim gostom nudi vse, kar si lahko sploh želijo, tudi igranje golfa.

Foto: ekoper.si
Ime je Sinfonia dobila po navdihu najslavnejših evropskih klasičnih skladateljev; od Beethovnove romantične mojstrovine do Mozartovih živahnih del ter tudi melodij Debussyja, Tchaikovskega in Brahmsa.

MSC Sinfonia je kot zadnja obiskovalka v maju zaokrožila mesec z največ prihodi, podobno število prihodov potniških ladij pa pričakujemo še oktobra. Zadnja ladja v letošnjem letu nas bo obiskala novembra.

Letos bo Koper obiskalo nekaj manj kot 80 tisoč ladijskih turistov

Letošnja sezona pomorskega potniškega turizma se je v Kopru začela konec februarja. Letos nas bo skupaj obiskalo predvidoma 61 potniških ladij in nekaj manj kot 80 tisoč ladijskih turistov.

Turistična organizacija Koper je tudi v tej sezoni vse večje dogodke v mestu uskladila s prihodi potniških ladij, prav tako bodo skušali znamenitosti in doživetja turistom približati s kartico doživetij Koper Card. *