DomovNoviceNa Melodijah morja in sonca slavila Lea Sirk

Na Melodijah morja in sonca slavila Lea Sirk

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Velika nagrada letošnjega, že 38. festivala Melodij morja in sonca je šla v roke Primorki Lei Sirk s skladbo Moj profil. Zmagovalna skladba je prejela tudi nagrado strokovne žirije za najboljšo glasbo.

Zmagovalno skladbo je sicer tako kot zadnja leta določil seštevek točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Avditoriju, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije.

Nagrado strokovne žirije za najboljšo izvedbo je prejela Manca Špik za skladbo Kjer pomol poljubi morje. Najboljše besedilo je po oceni strokovne žirije napisal Bogdan za svojo skladbo Kanela. Nagrado Danila Kocjančiča za najboljšega debitanta si je prislužila skupina Proteus za skladbo Odklop.

Poleg omenjenih so se na odru Avditorija Portorož predstavili še Steffy, The Plut Family, Swing Deal, Mila, Laurylin & Jan Bogatič, Irena Vrčkovnik in Mjav, Klapa Semikanta, Prifarski muzikanti, Ana Štokelj in Kalamari.

Izvajalcem so poleg gledalcev v portoroškem avditoriju lahko v neposrednem prenosu prisluhnili tudi prek radijskih in televizijskih valov. Spremljevalni program so letos posvetili “očetu” MMS Bertiju Rodošku.

Lani je na festivalu slavil Isaac Palma s skladbo Če te kdaj spustim iz rok.