DomovNoviceNa prvi letošnji dražbi nepremičnin kar 20 nepremičninskih sklopov

Na prvi letošnji dražbi nepremičnin kar 20 nepremičninskih sklopov

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo februarja na prvi letošnji javni dražbi nepremičnin prodajala 20 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov. Javna dražba bo v sredo, 7. februarja.

Med zanimivejšimi nepremičninami na tokratni dražbi bo dvosobno stanovanje s kletjo na naslovu Ob spomeniku 16 v Bertokih. Izklicna cena za dobrih 42 kvadratnih metrov veliko nepremičnino znaša 129 tisoč evrov. Stanovanje, ki obsega kuhinjo z jedilnico in bivalnim prostorom, sobo, manjši predprostor in kopalnico, ima zahodno lego, izhod na vrt in parkirišče ob stavbi.

Na območju Hrvatinov, v katastrski občini Hribi, občina prodaja nepozidano stavbno zemljišče z oljčnim nasadom v skupni izmeri 737 kvadratnih metrov po izklicni ceni 130.507 evrov, v Sv. Antonu pa tri nepozidana stavbna zemljišča v izmeri od 798 do 947 kvadratnih metrov. Izklicne cene zanje se gibljejo med 158.084 evrov in 166.626 evrov.

Mestna občina Koper bo na dražbi znova ponudila tudi stavbno zemljišče s stanovanjsko stavbo v dveh etažah na naslovu Zgornje Škofije 30. Zraven stanovanjskega objekta sta hlev v pritličju in senik v nadstropju, ki sta bila v preteklosti preurejena v bivalni del, z nepremičnine se odpira prečudovit pogled na Koper in Koprski zaliv. Izklicna cena za 457 kvadratnih metrov veliko nepremičnino znaša 199.778 evrov.

V Šmarjah občina ponuja nepozidano stavbno zemljišče v skupni izmeri 649 kvadratnih metrov. Izklicna cena za omenjeno nepremičnino znaša 114.759 evrov.

Celoten seznam nepremičnin, ki jih je občina uvrstila na februarsko javno dražbo, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih, je dostopen na spletni povezavi. V izklicnih cenah ni vštet davek na dodatno vrednost oz. dvoodstotni davek na promet nepremičnin. Zainteresirani za posamezne nepremičnine morajo varščino vplačati do vključno petka, 2. februarja.

Javna dražba bo v sredo, 7. februarja, ob 10. uri v spodnji sejni sobi Mestne občine Koper na Verdijevi ulici 10.

Foto: MOK