DomovNoviceNa slovenski trg vstopa nov ponudnik mobilne telefonije

Na slovenski trg vstopa nov ponudnik mobilne telefonije

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino


Na slovenski trg mobilne telefonije je vstopil nov ponudnik Softnet. Slovenija bo s tem dobila sedmega ponudnika mobilne telefonije oziroma tretjega ponudnika virtualnega mobilnega omrežja. Gostovali bodo v omrežju Telekoma Slovenije.

Po Sloveniji nameravajo z mobilno telefonijo vstopiti tudi na Hrvaško, v BiH ter Srbijo in nato še drugam.

Na slovenskem trgu nov ponudnik mobilne telefonije Softnet. Foto: pixabay.com

Sofnet cilja na podjetja

Softnet bo s tem zaokrožil svojo ponudbo telekomunikacijskih storitev, s katerimi cilja predvsem na podjetja. Z novo ponudbo bo sicer nagovarjal tudi rezidenčne uporabnike. Predvidevajo, da bodo uspeli priti do dvo- a triodstotnega tržnega deleža, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedal direktor Softneta Andrej Boštjančič.

Boštjančič se zaveda, da vstopajo na trg z ostro konkurenco, vendar to počnejo v luči zaokroževanja svoje ponudbe telekomunikacijskih storitev, ki je doslej že vključevala fiksne telefonske in podatkovne storitve. Kot svojo prednost izpostavljajo hitro odzivnost, prilagajanje potrebam vsakega podjetja in podporo na enem mestu.

Podjetje Softnet je na trgu prisotno že 21 let. Do danes je razširilo lastno telekomunikacijsko omrežje na območje nekdanje Jugoslavije, v Bolgariji in Romuniji nudi storitve na najetih optičnih omrežjih, v zahodni Evropi posluje s partnerji, mrežo svojih storitev širi tudi na Kitajskem, v Singapurju, Vietnamu in od lani še na Filipinih. Skupaj je prisotno v 16 državah. V Sloveniji ima 18 zaposlenih, po vsem svetu pa več kot 50.