DomovNoviceNa Vojkovem nabrežju raste nov poslovno-stanovanjski stolpič

Na Vojkovem nabrežju raste nov poslovno-stanovanjski stolpič

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Do konca prihodnjega leta bo na temeljih stavbe na Vojkovem nabrežju v Kopru, v katerem je do leta 2014 deloval Rdeči križ Koper, zgrajen nov poslovno-stanovanjski objekt. V njem bo 15 stanovanj, medicinski center, v katerem bodo svojo ordinacijo odprli beograjski lepotni kirurg, zobni kirurgi, zobzdravniki in zobni tehniki, v pritličju pa še dnevni bar.

Podjetje Grafist, ki je lastnik zdaj že nekdanjega objekta, je z deli začelo konec minulega tedna. V četrtek naj bi začeli tudi že zabijati pilote in teren pripravljati za nadaljnje temeljenje. »Objekt bo enako visok kot hostel Vila Domus, imel bo pet nadstropij, zadnja tri bodo namenjena stanovanjem. Ohranili bomo čisto vsa drevesa, za stavbo pa bomo uredili približno 60 parkirnih mest,« je povedal Mitja Petrič, vodja projekta, ki ob tem dodaja, da namerava Grafist na tem območju zgraditi tudi garažno hišo. Vendar šele v drugi fazi, dodaja Petrič, prva faza namreč zajema gradnjo poslovno-stanovanjskega objekta, v katerem bo svoj prostor dobil tudi medicinski center. V njem bo svojo ordinacijo odprl beograjski lepotni kirurg Dejan Milutinović, zaživela bo tudi zobozdravstvena ordinacija, v kateri bodo svoje storitve nudili zobni kirurgi, zobozdravniki in zobni tehniki.

V pritličju objekta bo dnevni bar, zadnja tri nadstropja pa bodo namenjena stanovanjem – 15 jih bo, različnih velikosti, od 30 do 85 kvadratnih metrov. Ta bodo nadstandardna, saj bodo poleg parkirnega mesta v neposredni bližini objekta imela tudi talno gretje in toplotno črpalko ter bodo tudi sicer energetsko varčna. »Vsa stanovanja so že rezervirana, prodajali jih bomo za približno 2200 evrov po kvadratnem metru,« je še povedal Petrič in dodal, da je ocenjena vrednost naložbe 5 milijonov evrov.