DomovNoviceKoprski gasilci z novo pridobitvijo

Koprski gasilci z novo pridobitvijo

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski gasilci se veselijo nove pridobitve. S pomočjo 1800 evrov, ki jih je v okviru novoletne preventivne akcije “Za boljši jutri” darovala zavarovalnica Triglav, so na vhodih pred 18 stanovanjskimi bloki v zid namestili cevne trezorje, v katerih bodo odslej hranili ključe vhodnih vrat, kotlovnic, strojnic, dvigal … Z nakupom novega pripomočka bodo pri svojem delu lahko še bolj učinkoviti. 

»Z namestitvijo cevnih trezorjev v večstanovanjske stavbe bomo gasilci lahko hitreje vstopali v stavbe in posledično tudi hitreje posredovali v primeru požara,« je povedal Denis Glavina, direktor Gasilske brigade Koper. »Pričakujemo, da bo zaradi novega pripomočka tudi škoda, ki nastane v primeru požara, manjša, na drugi strani pa bomo povečali varnost stanovalcev večstanovanjskih objektov,« je še dodal.

Aldo Pucer, direktor Območne enote Koper Zavarovalnice Triglav in Denis Glavina, direktor Gasilske brigade Koper. Foto: Zavarovalnica Triglav

Cevni trezorji so zaradi svoje zasnove varni pred tatovi in vandali, sicer pa v trezojih ne bo ključev posameznih stanovanj.

Nakupu pripomočka, v katerega je mogoče namestiti ključe vhodnih in drugih pomembnih vrat v stavbi, gasilci ga uporabljajo pri posredovanju in reševanju pri požarih v večstanovanjskih stavbah, torej omogoča hitrejši vstop v objekt in s tem hitrejši začetek gašenja. 

Podpore največje slovenske zavarovalnice so se letos razveselili tudi v Rdečemu križu Slovenije – Območnemu združenju Koper. S pomočjo sredstev iz Triglavove akcije bodo namreč kupili defibrilator, ki bo 24 ur na dan na voljo prebivalcem in obiskovalcem Topolovca v Krajevni skupnosti Gradin.

Gasilci bodo lahko odslej še učinkovitejše in varnejše opravljali svoje humanitarno poslanstvo, v koprskem Rdečem križu pa bodo pomoč namenili za nakup defibrilatorja.

Predsednica Rdečega križa – Območno združenje Koper Irena Sirotič Dobrila ob prejemu sredstev za postavitev novega defibrilatorja. Foto: Zavarovalnica Triglav

V največji slovenski zavarovalnici tako želijo pomagati prebivalcem štirih obalnih občin, ki sodijo pod okrilje koprske brigade. »Glavni cilj tradicionalne Triglavove akcije je ustvarjanje lepše, predvsem pa varnejše prihodnosti vseh generacij. Pri tem moči združujemo z različnimi ustanovami in financiramo programe družbenega pomena, ki puščajo pečat v lokalni skupnosti,« je ob predaji povedal Aldo Pucer, direktor Območne enote Koper Zavarovalnice Triglav.