DomovNoviceNadzorni odbor o delu koprske občinske uprave v preteklih letih

Nadzorni odbor o delu koprske občinske uprave v preteklih letih

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Nadzorni odbor Mestne občine Koper je na današnji novinarski konferenci predstavil poročilo o delu in ugotovitvah v nadzorih za leto 2021, v katerih je ugotavljal gospodarnost, smotrnost in učinkovitost pri vodenju poslov občinske uprave. Sedemčlanski organ, ki sicer nima preiskovalne vloge, je pripravil tudi priporočila za ravnanje v prihodnosti.

Neodvisen in samostojen organ sestavlja sedem članov, in sicer predsednik Jadran Bajec, namestnik predsednika Edmond Gašpar, Tjaša Benčina, Dunja Jovičić, Valter Krmac, Rok Parovel in Luka Gaberščik. Osredotočili so se na razmerja med Multimedijskim centrom Vizija in občino, proračuna za leti 2016 in 2017, poslovanje Marjetice Koper in delovanje Turistične organizacije Koper.

Kot je v uvodu povedal predsednik Nadzornega odbora Jadran Bajec, nadzorni odbor ni preiskovalni ali kazenski organ, ki bi lahko ugotavljal konkretno oškodovanje. »Naše delo je, da ugotovimo, kaj v sistemu ni bilo vodeno gospodarno, smotrno in učinkovito. V javnih podjetjih in upravah namreč ne zadostuje le, da uradniki in organi delujejo zakonito, temveč tudi gospodarno in smotrno. Prav tako izdamo priporočila, na podlagi katerih naj bi župan in občinska uprava popravila postopke, uredila organizacijo, in sicer na način, ki bo v javnem interesu,« je povedal Bajec.

Dodal je, da je občinski svet njihova priporočila delno že upošteval, za nekatere stvari pa se še dogovarjajo, predvsem v smeri, da obveščanje prebivalcev z glasilom ne sme in ne more biti preveč odvisno od vsakokratne koalicije.