DomovNoviceKoper obiskala ameriška veleposlanica

Koper obiskala ameriška veleposlanica

KulturaNaši krajiNovicePogovori Preglej vse novice
Deli vsebino

V dopoldanskih urah je župan Mestne občine Koper Aleš Bržan v prostorih koprske občinske uprave sprejel ameriško veleposlanico Jamie L. Harpootlian, širši javnosti znana kot soproga demokratskega senatorja v Južni Karolini Dicka Harpootliana. Veleposlanico je spremljala vodja Politično-gospodarskega oddelka pri Veleposlaništvu Združenih držav Amerike v Sloveniji Elizabeth MacDonald.

Za ameriško veleposlanico je bil to prvi uradni obisk Mestne občine Koper, zato ji je župan v uvodu predstavil delovanje občine in svojo vizijo razvoja mesta ter podeželja. Predstavil ji je tudi svoj pogled na razvoj gospodarstva in s tem povezanih dejavnosti, ki jih želi razširiti tudi izven mestnega središča.

Ker je slovenska Istra znana po visoki kakovosti pridelkov vinarjev in oljkarjev, ki so v zadnjih letih naredili velike korake v smeri trajnostne in biološke pridelave, je župan veleposlanici izročil nagrajeno Županovo vino in oljčno olje. Ob koncu uradnega obiska si je veleposlanica v družbi svetovalke župana za kulturo in mednarodne odnose Vesno Pajić in Petrom Žudičem iz Turistično informacijskega centra Koper skupaj ogledala Pretorsko palačo in stolnico.

Foto: MOK