DomovNoviceV Kopru posvet o preprečevanju tatvin v turističnih središčih

V Kopru posvet o preprečevanju tatvin v turističnih središčih

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Za preprečevanje tatvin med turistično sezono, predvsem v bolj obiskanih krajih, Policijska uprava Koper v sodelovanju s Fakulteto za turistične študije Turistica organizira več aktivnosti v sklopu preventive akcije Varno poletje. Letošnji dogodek, ki bo potekal v četrtek, 26. maja, v Pretorski palači v Kopru, bo razdeljen v dva sklopa.

Namen vsakoletne preventivne akcije je udeležence seznaniti z dejavniki, ki vplivajo na varnost v turizmu, jih seznaniti z vplivom varnega počutja obiskovalcev na potek turističnih tokov in poiskati možne rešitve, kako obiskovalce nevpadljivo preventivno opozarjati na samozaščitno ravnanje.

V četrtek, 26. maja, bosta med 9. uro in 10.30 kriminalistka Andreja Moličnik Potepan in kriminalist Matej Družina lastnikom in najemnikom lokalov v centru Kopra predstavila samozaščitne ukrepe.¸Sledila bo okrogla miza na temo vpliva urejenosti in osvetlitve na občutek varnosti obiskovalcev turistične destinacije. Med 11. in 13. uro se bo dr. Janez Mekinc (Turistica) pogovarjal s prof. dr. Gorazdom Meškom (Fakulteta za varnostne vede), Mojco Vojska (Zavod za mladino, kulturo in turizem MOK), Damjanom Severjem (Policijska uprava Koper) in Markom Burton-Page (LUCI). Namen pogovora je razmislek o tem, kako lahko izboljšamo urejenost turistične destinacije, da se bodo obiskovalci pri nas počutili prijetno in varno.

Posvet je brezplačen, vendar je zaradi lažje organizacije prisotnost potrebno potrditi najkasneje do jutri, 25. maja, na elektronski naslov anita.leskovec@policija.si.