DomovNoviceNajlepši na Istrski pustni povorki so bili hudiči iz Dekanov

Najlepši na Istrski pustni povorki so bili hudiči iz Dekanov

KulturaNaši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Obiskovalci 13. Istrske pustne povorke so letos opravili delo komisije in izbrali najlepšo pustno masko oz. skupino.

Pomembna novost letošnje pustne povorke je bilo ravno ocenjevanje pustnih skupin. Slednje sta pred leti opravili strokovna komisija in komisija predstavnikov pustnih skupin. Tokrat pa smo se v Zavodu za mladino, kulturo in turizem odločili, da to pomembno vlogo zaupamo občinstvu. Obiskovalci so svoj glas lahko oddali preko glasovnic, ki so bile na voljo vzdolž trase povorke, ali preko spletnega obrazca.

Skupno so obiskovalci oddali nekaj čez 1.500 glasov. Največ glasov, in sicer 317, je prejela skupina iz Dekanov, ki se je predstavila z masko Ma smo od hudiča. Kot so povedali, v Dekanih že dolgo potekajo dela za izgradnjo drugega tira. Ker pa izvajalci niso poslušali nasvetov domačinov, so zgrešili smer in luknjo prevrtali v pekel, od koder je prišel sam hudič s svojim spremstvom, ki sedaj razgraja po vasi. Domačini upajo, da bo predor kmalu končan in se bo hudič po drugem tiru odpeljal v Slovenijo.

Na drugo mesto so se uvrstili Saltopirčki iz Športnega kluba Salto, tretje mesto pa so prevzeli bojevniki Štmarskega trojanskega konja iz Šmarij.

Turistično društvo Dekani bo za prvo mesto v glasovanju prejelo denarno nagrado v višini 200,00 EUR. Vsi sodelujoči na 13. Istrski pustni povorki pa so po koncu prireditve prejeli zahvalo za sodelovanje in pršut.

Med vsemi obiskovalci, ki so oddali svoj glas in sodelovali v nagradni igri, smo izžrebali tudi prejemnico vrednostnega bona v višini 100,00 EUR, ki ga podarja Kavarna Triglav. S slastnimi torticami in napitki se bo sladkala Tijana Stojanović.

Foto: Jakob Bužan