DomovNoviceNaknadni referendum 2021

Naknadni referendum 2021

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Občinski svet Mestne občine Koper je na seji dne 22. julija 2021 sprejel Sklep o razpisu naknadnega referenduma o Odloku o veljavnosti prostorskih aktov na delu območja Urbano središče Barka (Uradni list RS, št. 125/21). Naknadni referendum bo potekal v nedeljo, 10. oktobra 2021, na celotnem območju Mestne občine Koper.

Vprašanje, o katerem bodo volivci odločali na referendumu, se glasi: »Ali ste za to, da se uveljavi Odlok o veljavnosti prostorskih aktov na delu območja “Urbano središče Barka” (povezava), ki ga je sprejel Občinski svet Mestne občine Koper dne 23. junija 2021?«.

Druge oblike glasovanja

Predčasno glasovanje za vse volivce, ki bodo v nedeljo, 10. 10. 2021, odsotni iz kraja stalnega prebivališča (kjer so sicer vpisani v volilni imenik), bo potekalo v sredo, 6. 10. 2021, in sicer na volišču št. 901, na naslovu Mestna občina Koper, Verdijeva ulica 10, Koper. Volišče za predčasno glasovanje bo odprto med 7. in 19. uro.

Volivci, ki se nameravajo udeležiti predčasnega glasovanja, naj imajo s seboj osebni dokument, ki izkazuje njihovo identiteto, ter obvestilo o volišču, na katerem bi imeli pravico glasovati v nedeljo, 10. 10. 2021.

Skladno s 83. členom Zakona o lokalnih volitvah lahko volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, v katerem so vpisani v volilni imenik, glasujejo pred volilnim odborom na svojem domu, če to sporočijo Občinski volilni komisiji najkasneje tri dni pred dnem glasovanja.

Volivec, ki želi glasovati na domu, mora najpozneje 3 (tri) dni pred dnem glasovanja, to je do srede, 6. 10. 2021, poslati občinski volilni komisiji zahtevek za ta način glasovanja. V zahtevku navede svoje osebne podatke. Kolikor tega ne more storiti sam, lahko v njegovem imenu vloži zahtevek tudi družinski član, sosed ali druga zaupanja vredna oseba (navesti mora svoje osebne podatke in tudi identifikacijsko številko osebnega dokumenta).

Več si lahko preberete na povezavi.