DomovNoviceOdprt je nov razpis za umetniško rezidenco v Kubedu

Odprt je nov razpis za umetniško rezidenco v Kubedu

KulturaNaši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Umetniška rezidenca v Hiši Alojza Kocjančiča v Kubedu išče nove umetnike, ki bodo v letu 2022 ustvarjali v tamkajšnjih prostorih.

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, ki je skrbnik umetniške rezidence v Hiši Alojza Kocjančiča,  bo tudi v letu 2022 prek javnega razpisa oddal prostore za umetniško ustvarjanje v brezplačni najem različnim umetnikom.

Za tem, ko so se letos v rezidenci zvrstili različni umetniki in umetnice s področja kiparstva, slikarstva, fotografije, risbe in grafike, bosta v naslednjem letu umetniški apartma in atelje namenjena umetnikom, ki aktivno delujejo na področju leposlovja in glasbene umetnosti ter so od Kubeda oddaljeni najmanj 60 kilometrov.

Najem bo za umetnike brezplačen, v zameno pa bodo morali svoje umetniško delo oziroma umetnino oddati Mestni občini Koper in v času bivanja izvesti vsaj en dogodek oziroma aktivnost za širšo javnost. Umetnikom bodo povrnili tudi stroške materiala za izdelavo umetnine v višini 150 evrov.

Rok za prijavo na javni razpis je 5. november 2021, celotno besedilo razpisa pa je objavljeno tukaj: https://bit.ly/3iBcM7o

Izpolnjevanje razpisnih pogojev bo ugotavljala strokovna komisija, ki bo opravila tudi končni izbor umetnikov.

Vsi zainteresirani lahko dodatne informacije dobijo prek elektronske pošte kultura@visitkoper.si.

Foto: Jaka Ivančič