DomovNoviceNaravni rezervat Škocjanski zatok vabi na dan odprtih vrat

Naravni rezervat Škocjanski zatok vabi na dan odprtih vrat

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Naravni rezervat Škocjanski zatok danes vabi na dan odprtih vrat v “oazu miru na pragu mesta Koper”. Med drugim bodo obiskovalcem na voljo predavanja in delavnice, opazovanje ptic in sprehodi s kamarškimi kobilami.

Vse od zgodnjih jutranjih ur bodo obiskovalci lahko sodelovali pri obročkanju ptic ob učni poti, v osrednji opazovalnici pa bo možno opazovanje ptic.

V centru za obiskovalce ob vhodu v rezervat pa se bodo odvijale številne druge aktivnosti. Tako bo mogoče opazovati predmete iz naravnega rezervata pod lupo in prisluhniti predavanju z naslovom Zakaj so ptice različne? Na konopljini čajanki bodo predstavili konopljo, njeno zgodovino in koristne učinke, čemur bo sledila pokušina jedi na osnovi konoplje.

Naravni rezervati Škocjanski zatok zajema površino 122 hektarjev, za rezervat je bil razglašen leta 1998. Z rezervatom upravlja Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije.

Pred samim centrom za obiskovalce bodo postavili stojnice, na katerih bo med drugim mogoče testirati optično opremo.

Poleg sprehodov po učni poti bodo obiskovalci za polovično ceno štirih evrov in brez predhodne rezervacije lahko šli na sprehode s kamarškimi kobilami. Poleg tega si bodo pri maneži lahko ogledali predstavitev dela s konji in njihove vloge v rezervatu. Med drugim bodo obiskovalci lahko izkoristili različne popuste in darila ob nakupu izdelkov v trgovini centra za obiskovalce.

V primeru slabega vremena bodo program dneva odprtih vrat izvedli v manjšem obsegu.