DomovNoviceNasilne smrti umrl igralec Gašper Tič

Nasilne smrti umrl igralec Gašper Tič

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V obračunu, v katerem je 20-letnik danes do smrti zabodel 44-letnika, je umrl priljubljeni igralec, režiser in televizijski voditelj Gašper Tič, po rodu iz Kopra.

Tič, ki je bil tudi predsednik Združenja dramskih umetnikov Slovenije se je v omenjenem gledališču se je Tič zaposlil leta 1997. Po sedmih letih je za leto dni hišo zapustil, a se je leta 2005 spet vrnil. Ustvaril je vrsto izstopajočih likov, za svoje delo pa je med drugim prejel Severjevo nagrado.

Ukvarjal se je tudi s pisanjem, gledališko režijo, pogosto v ljubiteljskih gledališčih, in pedagogiko, med drugim je v Šentjakobskem gledališču režiral igri Bog Woodyja Allena in komedijo po motivih del različnih avtorjev Tičja kletka. Za stvaritev lika Ana Liza v oddaji Spet doma na RTV Slovenija je leta 2006 prejel viktorja za posebne dosežke, še piše spletni medij.

Ljubljanski policisti so igralca mrtvega našli danes zjutraj v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Po podatkih policije se je sprl z 20-letnikom. Slednji je z ostrim predmetom poškodoval igralca, ki je zaradi poškodb na kraju umrl. 20-letniku so policisti kmalu po dogodku odvzeli prostost, so sporočili s policije.