DomovNovicePOTNIŠKI TURIZEM: Luksuzna Norwegian Spirit na privezu v Kopru

POTNIŠKI TURIZEM: Luksuzna Norwegian Spirit na privezu v Kopru

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je na potniškem terinalu v Kopru privezana luksuzna Norwegian Spirit, ki je Koper prvič obiskala v lanskem letu.

K nam je priplula iz Benetk in bo svojo pot nadaljevala v Split. V Koper je pripeljala 2018 potnikov, ki si bodo ogledali tako naše mestno jedro kot tudi zaledje. Zagotovo pa si bo marsikdo od njih privoščil tudi ogled Postojnske jame in Predjamskega gradu ter zanimiv izlet do našega glavnega mesta Ljubljane.

Potnikom na voljo tudi gledališče

Norwegian Spirit, dobrih 268 metrov dolga potniška ladja, ladjarja Prestige Cruise Holdings, potnikom nudi prestižna potovanja. Potniki si namreč lahko privoščijo sproščeno zabavo v gledališču Stardust, ali pa si privoščijo brezskrbno branje svoje najljubše knjige ob bazenu. Za vse željne nore zabave, so tu tudi bari in nočni klub, kjer se zabava nikoli ne konča.

Foto: ekoper.si

Letos bo Koper obiskalo nekaj manj kot 80 tisoč ladijskih turistov

Letošnja sezona pomorskega potniškega turizma se je v Kopru začela konec februarja. Letos nas bo obiskalo predvidoma 61 potniških ladij in nekaj manj kot 80 tisoč ladijskih turistov.

Največ potniških ladij je v Koper priplulo maja, veliko jih pričakujemo tudi oktobra, pestro pa bo tudi v ostalih mesecih. Zadnja ladja v letošnjem letu nas bo obiskala novembra.

Tudi letos so v Turistični organizaciji Koper večje dogodke v mestu uskladili s prihodi potniških ladij, prav tako bodo skušali znamenitosti in doživetja turistom približati s kartico doživetij Koper Card.