DomovNoviceNasveti za praznično okraševanje

Nasveti za praznično okraševanje

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V predprazničnem času nas prevzame nakupovalna mrzlica, veliko pa je tudi takih, ki jih zajame ustvarjalna. Tako smo priča pravim umetninam na oknih, čudovito okrašenim smrečicam, zanimivim adventnim venčkom in še bi lahko naštevali. Za vas smo izbrali nekaj zanimivih idej in nasvetov, kako polepšati dom pred prihajajočimi prazniki.

Za okrasitev ne potrebujemo veliko denarja, samo resnično zanimivo idejo, nekaj časa in vaši prostori bodo zaživeli v barvah, ki ste si jih zamislili. Naj pri ustvarjanju sodelujejo tudi vaši otroci, saj ideje iz njih kar letijo.

okrasitev
Namig, kako izdelati čudovite snežinke. Foto: bibaleze.si

Dolgočasna okna?

Okna lahko okrasimo zelo preprosto, naša dekoracija pa je vidna tako zunaj kot v prostoru. Zelo lepo bodo okna izgledala v belih zimskih motivih. Vse, kar potrebujemo, je nekaj belega papirja, lahko pa uporabimo tudi vato.

Iz belega papirja izrezujemo bele zasnežene gričke, različno visoke smreke, snežene može, hišice … Za nagajivost pa naj poskrbijo snežinke vseh oblik in velikosti. Otroci bodo navdušeni, vaši gostje pa tudi.

Najlažje je, če na trši papir narišemo šablono, jo izrežemo in nato le obrisujemo in izrezujemo. Tudi vašim otrokom bo šablona v veliko pomoč. Ko imamo izrezane različne papirnate okraske, jih razporedimo tako, kot nam je všeč, in jih nalepimo na okno.

Kaj pa strop?

Tudi strop nudi nešteto možnosti za okrasitev. Prijetno je namreč opazovati okraske na vrvicah, ki nežno poplesujejo ob odpiranju vrat ali hoji mimo.

obeski_121211
Tudi strop nudi nešteto možnosti za okrasitev. Foto: druzina.enaa.com

Najlepše je, če uporabimo enake motive kot za okrasitev oken. Zagotovo bodo čudovito izpadle snežinke, ki bodo visele z različno dolgih vrvic. Lahko pa izdelate ptice ali morda smrečice. Če želite svoj strop popestriti z mavričnimi odtenki, lahko izdelate pisane novoletne okraske, za romantične duše bodo prava izbira zvezdice, za tiste, ki nosite v sebi otroka pa morda snežaki.

Možnosti je nešteto, zato dovolite, da vas ustvarjalni duh odnese v svet domišljije.

Zelo preprosta in zanimiva dekoracija so tudi trakovi, nalepljeni na vrvico, ki jo poljubno napnemo pod stropom od stene do stene. Trakovi pod stropom zašelestijo vsakič, ko se odprejo vrata in se premeša zrak.

Lepilo, papir in škarje v roke in veselo na delo. Uživajte! *