DomovNoviceNova vozila za PGD Osp ob 40. obletnici delovanja

Nova vozila za PGD Osp ob 40. obletnici delovanja

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Prostovoljno gasilsko društvo Osp obeležuje štirideset let delovanja. Danes so v Ospu visok jubilej obeležili s proslavo, ob tej priložnosti pa so predstavili nov prapor društva in postali bogatejši za tri nova vozila – vozilo za prevoz moštva, poveljniško vozilo in vozilo za gašenje gozdnih požarov, ki bodo pripomogli k nadaljnjemu opravljanju gasilskega poslanstva.

Mestna občina Koper je sicer letos namenila 150 tisoč evrov za izvajanje javne gasilske službe ter dodatnih 753.296 evrov za investicije v gasilske domove, opremo in nakup gasilskih vozil. Tako sta nova vozila poleg PGD Osp dobila tudi PGD Rakitovec in PGD Pobegi-Čežarji.

»Kot predsednik sem ponosen na naše društvo in naše 40. letno delovanje. V društvu smo ljudje, ki radi pomagamo sočloveku ter ob enem se radi naučimo tudi kaj novega. V društvo posvečamo veliko časa delu z mladino kateri je bistvenega pomena za nadaljni obstoj društva. Lahko se pohvalimo, da uspešno sodelujemo z MOK katera nam vedno stoji ob strani. Naše sodelovanje je zgledno tudi z ostalimi gasilskimi društvi, Gasilsko brigado Koper ter Obalno gasilsko zvezo Koper,« je povedal  Uroš Lazar, predsednik  PGD Osp.

Zbrane je nagovorila tudi koprska podžupanja Jasna Softić, ki je poudarila bogato tradicijo prostovoljnega gasilstva na območju Mestne občine Koper. Ravno zato jo veseli, da po vseh letih še vedno vlada duh pomoči sočloveku, zaupanje, zanesljivost, humanost in požrtvovalnost.

Da bo delo gasilk in gasilcev še naprej potekalo nemoteno, je Mestna občina Koper v celoti sofinancirala nabavo gasilskega vozila za prevoz moštva, poleg tega pa tudi financirala predelavo vozila civilne zaščitne v gasilsko ter poskrbela za menjavo pnevmatik. »S predajo novih vozil ne predajamo samo prevoznih sredstev, temveč širimo vrednote vseh vas, gasilk in gasilcev. Trenutna zdravstvena kriza nas dodatno zavezuje, da še naprej hodimo po poti solidarnosti,« je v upanju, da bi gasilske vrednote postale univerzalne v zaključku govora izpostavila podžupanja.

V kulturnem programu praznovanja štiridesetih let delovanja PGD Osp sta nastopili Mužika sveti Lazar Boršt in klapa Semikanta.