Nove stopničke za Ilko Štuhec

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je na predzadnjem smuku letošnjega svetovnega pokala v južnokorejskem Pyeongchangu osvojila tretje mesto s 23 stotinkami sekunde zaostanka za zmagovalko Italijanko Sofio Goggio. Druga je bila Američanka Lindsey Vonn.

Štuhčeva je za osvojitev malega kristalnega globusa v smuku potrebovala drugo mesto, vendar je z novo uvrstitvijo na stopničke malce podaljšala napetost do zadnje tekme v smuku 15. marca v ameriškem Aspenu v zvezni državi Kolorado, kjer mora za skupno smukaško zmago priti do le štirih točk.

Američanka Lindsey Vonn je osvojila drugo mest. Foto: Los Angeles Times

Prva je šla na progo Vonnova, ki je obdržala vodstvo tudi po nastopu tretje po vrsti Ilke Štuhec. Italijanka Goggia, ki je v skupni smukaški razvrstitvi sezone na drugem mestu za slovensko šampionko, je začela kot peta po vrsti in prevzela vodstvo, nakar se razvrstitev od prvega do tretjega mesta več ni spremenila vse do konca.

Goggia je tako po devetih uvrstitvah na stopničke v letošnji sezoni prvič okusila slast zmage, vendar za slovensko smučarko v skupnem seštevku smuka še vedno zaostaja za 97 točk.

Italijanka Sofia Goggia je v letošnji sezoni prvič okusila slast zmage. Foto: SuperNews

Prekinitev zaradi pokvarjene štoparice

Organizatorjem tekmovanja se je pri nastopu Švicarke Jasmine Flury s štartno številko 21 pokvarila štoparica na cilju, ki ni delovala tudi pri naslednjem nastopu Avstrijke Tamare Tippler zato so tekmovanje za nekaj časa prekinili. Avstrijka se je potem uvrstila na peto mesto, Švicarka pa na sedmo.

S štartno številko 41. je nastopila druga Slovenka na tekmi Maruša Ferk, ki je med 48 tekmovalkami zasedla 26. mesto z zaostankom za Goggio za dve sekundi in 60 stotink.