DomovNoviceO destinaciji Koper vse pogosteje v tujih medijih

O destinaciji Koper vse pogosteje v tujih medijih

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Naše mesto in zeleno podeželje redno obiskujejo tuji novinarji, fotografi in blogerji, ki s svojimi objavami v tujih medijih promovirajo naše kraje.

Tako se je prejšnji teden pri nas mudil novinar Georges Desrues, ki piše za znano avstrijsko turistično revijo Alpe Adria Magazin.

Zaposleni na Mestni občini Koper so mu razkazali nekatere zanimivosti v mestu, med temi Titov trg, Pretorsko palačo, stolno cerkev, Pokrajinski muzej Koper in Zbirko Tomos na Kidričevi ulici, sprehodili pa so se tudi po Čevljarski in Pristaniški ulici, si ogledali Prešernov in Carpacciov trg ter se odpravili še na zeleno podeželje v Naravni rezervat Škocjanski zatok, vinsko klet Vinakoper, Ekološko kmetijo Morgan in v slikovite Hrastovlje, kjer so si ogledali cerkvico sv. Trojice, Galerijo Jožeta Pohlena in Zasebno zbirko Grozdana Pohlena. Med kraji na podeželju občine so si ogledali še Marezige, Krkavče in tamkajšnjo Turistično kmetijo Robivera, kjer je novinarja navdušil tudi boškarin.

Obisk destinacije Koper je novinar izkoristil tudi za ogled nekaterih namestitvenih obratov, kot so Aquapark Hotel Žusterna, Hotel Bio in Casino Hotel Carnevale Wellness & Spa. Desrues bo poln vtisov iz naših krajev pripravil obsežnejšo reportažo, ki bo objavljena predvidoma junija.

Sicer pa je bil ravno minuli konec tedna v časopisu The Scottish Sun objavljen obsežen članek o Sloveniji, v sklopu katere je bil kot aktualna destinacija odličnosti predstavljena tudi destinacija Koper. Gre za rezultat  novembrskega obiska novinarja Scotta Campbella, ki je Istro obiskal v sklopu EDEN študijske ture, ko je  Evropske destinacije odličnosti v Sloveniji spoznavalo sedem novinarjev in blogerjev iz šestih evropskih držav.

Poleg Campbella še predstavniki avstrijske revije TIP – Travel Industry Professional, belgijskega časopisa De Zondag in italijanskega TravelGlobe Magazine ter popularnih blogov Girl vs Globe in Stralend Schrijven ter spletne strani balcanicaucaso.org.

Članek iz časopisa The Scottish Sun si lahko preberete na tej povezavi: https://www.thescottishsun.co.uk/travel/2308673/slovenia-holiday-lake-bled-postojna-cave/