DomovNaši krajiSvoja vrata odprl Seatrade Cruise Global 2018

Svoja vrata odprl Seatrade Cruise Global 2018

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je svoja vrata odprl Seatrade Cruise Global 2018, največja in najbolj prepoznavna borza s področja potniškega ladijskega turizma na svetu, na kateri se tudi letos kot ena bolj perspektivnih destinacij v Evropi predstavlja Slovenija oziroma Koper.

Slednji je včeraj prejel tudi posebno priznanje ladjarja Azamara Cruises, v lasti Royal Caribbean-a, in sicer za vrhunsko izvedbo dogodkov Azamazing, ki jih ladjar vsako leto prireja za goste njihovih najbolj prestižnih potniških ladij širom sveta.

Posebno priznanje je koprskemu županu Borisu Popoviču predala predstavnica ladjarja Royal Caribbean Lindsey Currie, ki je ob tem dejala, da sta bila dogodka Azamazing v Kopru najbolje ocenjena in najuspešnejša dogodka med 60 globalnimi tovrstnimi dogodki lanskega leta. Oba sta namreč po oceni potnikov dosegla zavidljivih in do sedaj nepredstavljivih kar 96 od 100 možnih točk. Priznanje je prejela tudi turistična agencija Atlas Express oziroma njen direktor Janez Maček, ki je bil poleg koprske občine glavni promotor in organizator edinstvenih in nadvse uspešnih dogodkov Azamazing v Kopru.

Gre za posebne dogodke dobrodošlice, v okviru katerih so na osrednjem mestnem trgu koncertirali člani skupine Perpetuum Jazzile, gostom potniških ladij pa prinašajo avtentično turistično izkušnjo, s posebnim poudarkom na spoznavanju lokalne kulture in ljudi.

Seatrade Cruise Global sejma, ki letos še zadnjič gostuje v pristanišču Port Everglades v Fort Lauderdale-u, 25 milj stran od Miamija, se udeležujejo tako rekoč vsi, ki v navtičnem turizmu in z njim povezanimi dejavnostmi nekaj pomenijo: ladjarji, ladjedelnice, pristanišča, organizatorji potovanj in izletov ter predstavniki lokalnih in državnih turističnih združenj. Že trinajsto leto zapored se sejma udeležujejo tudi predstavniki Mestne občine Koper, Luke Koper, Slovenske turistične organizacije, turističnih agencij Atlas Express in Istranka, predstavniki ponudnika avtobusnih prevozov Avrigo in ladijske agencije Jadroagent, razvoj potniškega turizma v Kopru pa na letošnjem sejmu podpirajo še Marjetica Koper, Centralog, Turistično združenje Portorož in Boxmark, ki je poskrbel za opremo stojnice.

Sejem je priložnost za dodatno uveljavitev Kopra in Slovenije kot pomembne svetovne turistične destinacije za ladijski potniški turizem ter sklenitev poslovnih dogovorov, ki bi v prihodnosti pomembno vplivali na razvoj lokalnega in državnega turizma.

Koper kot uveljavljena destinacija za ladijski potniški turizem ima še veliko neizkoriščenih potencialov, kar se je izkazalo tudi na prvem sejemskem dnevu, ko je stojnica, ki je postavljena na zelo atraktivni poziciji, požela izjemno zanimanje obiskovalcev in ključnih akterjev potniškega turizma.