DomovNoviceOb Badaševici bo zrasel nov center za starejše

Ob Badaševici bo zrasel nov center za starejše

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

S podelitvijo koncesije za opravljanje institucionalnega varstva v domovih za starejše Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je družba Deos odpravila še zadnjo oviro za projekt gradnje doma upokojencev ob Badaševici v Olmu z 214 posteljami. Dela želijo začeti v drugi polovici leta, vrata novega doma za starejše pa bi odprli konec leta 2022.

Pred dnevi se je zaključil razpis za podelitev koncesij za opravljanje institucionalnega varstva v domovih za starejše, v okviru katerega je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti izbralo enajst domov, ki bodo zagotovili predvidoma 1.285 nastanitvenih mest za starejše. Med njimi je tudi nov dom upokojencev v Olmu, ki ga na 13.000 kvadratnih metrov velikem zemljišču ob Badaševici načrtuje družba Deos. Na ta način bi v Kopru zagotovili dodatnih 214 namestitvenih kapacitet, od tega bi bilo 24 namenjenih osebam z demenco in podobnimi zdravstvenimi stanji. Trenutno je v pripravi projektna dokumentacija, graditi bi lahko začeli v drugi polovici letošnjega leta, vrata novega doma za starejše pa bi odprli konec leta 2022.

Projekt je zasnovan po najnovejših smernicah za gradnjo tovrstnih objektov in bo po besedah investitorja bistveno presegal trenutno sprejete tehnične normative. Bil naj bi arhitekturno in vsebinsko razdeljen na manjše bivalne oziroma gospodinjske enote, ki bodo organizirane po načelih psihosocialnega koncepta dela.